Published On: Uto, ožu 19th, 2013

Nestala žena kladuškog biznismena: Obitelj negira da je pobjegla s konobarom

VELIKA KLADUŠA – Ibrahima Pajazetović (40), supruga Adema Pajazetović iz Velike Kladuše, vlasnika tvrtki “Eu-Vet” i “Adda promet”, u čijem sastavu se nalaze diskoteka “Rich”, marketi, veleprodaje, frizerski salon, stanice za tehnički pregled te prostor carinskog terminala kladuške Carinske ispostave, nestala je 11. ožujka ove godine.
Samir Šabić, brat, i Edi Pajazetović, pastorak nestale žene, u izjavi za “Avaz” kazali su da je Ibrahima 11. ožujka oko 18 sati otišla u šetnju kladuškom zaobilaznicom. Na sebi je imala trenirku, a na nogama tenisice.
Tada je posljednji put viđena, a nestanak je prijavljen policiji.
– Zaobilaznica šeta veliki broj Kladušana. I Ibrahima je skoro svaku večer šetala istim putem. Nakon što se te večeri nije vratila iz šetnje, obitelj je pokušala kontaktirati s njom pozivom na mobitel, ali je bio isključen – ispričali su Samir Šabić i Edi Pajazetović, dodajući da ne isključuju bilo koju mogućnost, pa ni otmicu, s obzirom na to da je riječ o imućnoj ženi.
Prema riječima naših sugovornika, Ibrahimina sestra Edina, udata u Velikoj Kladuši, dobila je SMS s mobilnog broja nestale Ibrahime u kojoj je pisalo da se nalazi u Njemačkoj i da je ne traže.
Međutim, obitelj ne vjeruje da je Ibrahima poslala tu poruku.
Suprug nestale žene Adem kazao je da je nestanak supruge prijavio 12. ožujka. 
– Nadali smo se da će se vratiti, a kada se to nije dogodilo, otišao sam u policiju u Veliku Kladušu – kaže Adem, dodajući da je obitelj zatražila pomoć i od zamjenika policijskog komesara Unsko-sanskog kantona Marijana Šimića.
Prema dosadašnjim saznanjima, Ibrahima Pajazetović nije prešla granični prijelaz Maljevac, jer je nisu snimile sigurnosne kamere.
Tijekom šetnje kladuškom zaobilaznicom prošla je blizu graničnog prijelaza gdje je oko ceste gusta šuma. Pretpostavlja se da kod sebe nije imala ništa osim osobne iskaznice, mada u kući nije pronađen ni njezin putovnicu.
Ibrahimin suprug Adem kaže da ne želi ni da pomišlja na najgore moguće scenarije.
– Razmišljam pozitivno, vjerujem da će sve biti uredu. Nakon nestanka supruge primio sam desetak veoma uvredljivih poruka, ali, i pored toga, nadam se da ću suprugu pronaći živu i zdravu – kaže Pajazetović, koji dodaje da sa suprugom ima skladan brak. 
Adem i Ibrahima imaju kćerku Arijanu (20) i sina Dženaida (17). S njima živi i Ademov sin iz prvog braka Edi. Velika imovina ove obitelji, kako saznajemo, značajnim dijelom je registrirana na nestalu suprugu. Oko ove činjenice pletu se različite špekulacije, pa i ona o otmici.
Obitelj moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o Ibrahimi da jave na broj telefona 061/174 – 456.
Špekulacije
U Velikoj Kladuši špekulira se da je Ibrahima pobjegla sa 15 godina mlađim konobarom i ponijela oko pola milijuna eura. Obitelj negira ovakve priče, tim prije što je u navodni bijeg Ibrahime Pajazetović kladuška čaršija bila upetljala i njenog pastorka Edija.

Avionom odletjela za Istanbul!

Danas oko 16.30 sati Adem Pajazetović javio se u dopisništvo “Dnevnog avaza” u Bihaću s informacijom da je saznao da je njegova supruga odletjela avionom za Istanbul.
– To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći. Mislim da je riječ o nekom strašnom pritisku, zbog čega ne znam – kazao je on.