Published On: Sub, sij 4th, 2014

Nestala Kristina Ćurković, signal njezina mobitela lociran kod Brckovljana

Sa Kristinom Ćurković novinar dnevno.hr portala razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji.
U tijeku je potraga za poznatom aktivisticom Kristinom Ćurković. Nestanak je splitskoj policiji u petak navečer prijavila njezina sestra nakon što se Kristina nije vratila iz Zagreba kući u Split. Informaciju je potvrdila i splitska policija koja intenzivno traga za djevojkom. Sa Kristinom Ćurković novinar dnevno.hr razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji. I tada je rekla da se ne boji zastrašujućih prijetnji od strane nepoznatih počinitelja. Prijetnje su bile degutantne; od prijetnje silovanjem pa do klanja. Sama Kristina Ćurković je naglasila tada sumnju u srpske ekstremne pokrete.

Uspjeli smo doći do prijatelja nestale Kristine koji je s njom kontaktirao 2. siječnja oko 17 sati posljednji put. Ispričao nam je kako je Kristina zajedno s nekim prijateljima toga dana oko 7.30 krenula iz Vukovara bijelim Hyundaijem vukovarskih registracija. Oko 11.30, kaže naš sugovornik, stigla je u Zagreb, te se sms-om javila njemu i Enveru Arnautoviću. Negdje ooko 17 sati kada je ponovno nastao Kristinu Ćurković samo mu se otvorila veza i uspio je čuti kako Kristina razgovara sa sudionikom Križnog puta (to je iščitao iz konteksta). U njega se, kaže, uvukao neki nemir te ju je ponovno nazvao, međutim njezin mobitel odjednom je bio isključen. Neslužbeno doznajemo kako je Kristina osim svog ‘regularnog’ mobitela posjedovala još jedan za kojeg su znali samo njezini najbliži i na koji se uvijek javljala. Signal tog mobitela lociran je kod mjesta Brckovljani nedaleko Zagreba. Njezin prijatelj kaže kako mobitel zvoni, ali se na njega nitko ne javlja.

dnevno.hr