Published On: Sri, srp 24th, 2019

NESLUŽBENO/ SIPA OBAVIJEŠTENA: MUP RS pokrenuo istragu zbog prijetnji smrću Miloradu Dodiku

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima su izrečene prijetnje smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, doznaje Srna.

Prema neslužbenim informacijama, Ministarstvo unutarnjih poslova RS je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u čijoj je izravnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na portalu BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevski list “Oslobođenje” dao zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitirani prijeteći i uznemirujući komentari.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom „Romanija“: „Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”, navedeno je u komentaru.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan s portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno tko je autor komentara./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare