Published On: Sub, ruj 11th, 2021

NEŠIĆ: Schmidt je primjetio da Komšić nije hrvatski član Predsjedništva BiH i odlučio da takve stvari više ne dozvoli –

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, kazao je da je on netko tko se bori i zalaže protiv majorizacije, te da je očigledno da je na sceni u Federaciji majorizacija.

Političar s autoritetom

“To se vidi i kroz to da oni nemaju svog člana Predsjedništva, već imaju čovjeka koji nije izabran hrvatskih glasovima. Željko Komšić definitivno nije hrvatski član Predsjedništva. Očigledno, gospodin Schmidt je to primijetio, i prikupio dovoljno podataka, i odlučio da takve stvari ne dozvoli i odlučio možda čak i da ih mijenja”, rekao je Nešić, dodajući:

“Želim naglasiti – što god hoćete, vi se u Federaciji dogovorite, razgovarajte, i što god da donesete, mi u Republici Srpskoj poštujemo ali ne zadirite u pitanje Republike Srpske”.

Kazao je i da se mora složiti s Dodikom da Schmidt ima problem sa legimitetom.

“On nije izabran sa pravima koja su postavljena, ali opet moramo uvažiti da se radi o političaru s autoritetom i koji dolazi iz velike države Njemačke”, naveo je.

Mišljenja je da izmjene Izbornog zakona su nužne i neophodne, te da svatko tko je protiv skenera, protiv kamera, taj se boji poštenih izbora.

“Smatram da svaki građanin želi da izmjene Izbornog zakona donesu njihovi izborni predstavnici, a ne visoki predstavnici”, istaknuo je.

Veliki problem

Naveo je i da je ključno da zaustavimo odlazak ljudi.

“Imamo da je u zadnjih sedam godina otišlo 370 tisuća ljudi, imamo katostrofalnu situaciju što se tiče ekonomije. Krizu koju proizvode tri vladajuće stranke, koja je na rubu sukoba i zbog te krize mladi odlaze”, rekao je Nešić za N1.

Komentirajući Inzkov Zakon o zabrani negiranja genocida, rekao je da moraju riješiti pitanje “nametnutog Inzkovog zakona, te da kad to riješe vraćaju se u Parlament”.

“Inzko je nastupio nefer prema ljudima koji žive u BiH, nefer i prema Schmidtu. Inzko je stvorio veliki problem i dao veliku podršku SDA, HDZ i SNSD da i dalje vladaju na principima izazova kriza. Vama u Sarajevu mnogo smeta srpsko jedinstvo koje ne postoji osim po pitanju nametnutog zakona”, rekao je./HMS/

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Danilo
Danilo
1 godina prije

Ne treba nista komplikovati..Čemu..pa se lojavi opet nakote..
TRECI ENTITET HB.. i stvar resena..najmirnije..i najpostenije..
Tri konstitutivna naroda..Tri Entiteta ..i Mir Bozji i zemaljaki..
MPS..mada lojavi nisu narod vise verska placenicka armija..i kompleksaka izdajnicko-kopiljanska svest.. al nek im bude na 21.3%..teritorije..

MBO
MBO
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo
1 godina prije

Mokri snovi..kmeeeee.

Deki
Deki
Šta ti kažeš na ovo?  MBO
1 godina prije

NESICU POZDRAVIO TE JE MARKO PAVIC.
SRPSTVU SI NACINIO STETU OKRETANJEM DNS KA SARAJEVU.

U SARAJEVU JE UVIJEK STANOVALO ZLO ZA SRBE, UKLJUCUJUCI I SAROVICA.

NIJE DODIK SVO SRPSTVO ALI SRPSTVO JE TRENUTNO OKRENUTO NJEGOVIM STAVOVIMA.

MANI SE SAROVICA, OKRENI SE BANJALUCI I SRPSTVU.

Dostan
Dostan
Šta ti kažeš na ovo?  Deki
1 godina prije

Tipični SDA riječnik i način razmišljanja kad hoće da glume, u ovom slučaju, Srbe. Slično je i kad glume Hrvate. Jeftino, providno, nisko, isključivo, nivo čaršijskog jalijaša.

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo
1 godina prije

De Krme iz teherana objasni nam ono šta bi u Bisevu i kako se zavrsi genocid na Hrvatima u Banjalučkoj regiji i Prijedoru

Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo
1 godina prije

To jedino ako Babo poludi pa bude htio s njima. Inače, 18.7 %.

Hodidjed
Hodidjed
1 godina prije

Bilo bi možda uljudno zahvaliti im i zamoliti Srbe da više ne brane Hrvate. Pa ovaj tip da su ga muslići uspjeli ugurati u vlast bi bio ko neka finija varijanta onog blente Mektića. Čaršija bi mu tepala, poznati A.Avdo bi ga često “intervjuiso” a britanska ambasada bi se zagonetno smješkala.

Tvrle
Tvrle
Šta ti kažeš na ovo?  Hodidjed
1 godina prije

U pravu si. Dok je Pavić bio predsednik DNS-a, on je vodio neku principjelnu politiku, bio je u koaliciji sa Dodikom, ali ej to koristio da bi mogao ostvariti svoje ideje. Ovaj se koprca, danas bi sa jednima, sutra sa drugima, okreće jedro kako vjetar puše, čovjek je jednostavno netalentovan za politiku i taj DNS će, od druge partije po rejtingu u RS, postati marginalna i nebitna stranka, a samim tim i on.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Hodidjed
1 godina prije

Šta bi bilo kad bi bilo… A otkud znaš da bi baš tako bilo? Čovjek govori sasvim realno a ti bubaš teorije zavjere i to prilično ofrlje…

Antiustaša
Antiustaša
1 godina prije

Gospodin Komsic ce ponovo biti clan Predsjednistva,sta misli o tome Nesic,Covic,ovaj ili onaj,nebitno je.

Sejdo pijandura
Sejdo pijandura
1 godina prije

To je sasvim tačno, ali nema Nešić toliku političku težinu kako ga se predstavlja, tj. svako toliko daje neke (korektne) izjave, ali on i njegova stranka imaju jako mali značaj na političkoj sceni.

Željko Komšić
Željko Komšić
Šta ti kažeš na ovo?  Sejdo pijandura
1 godina prije

Pjandura ,ma hajte molim vas..ja sam ipak nešto više od tog,?

westmmostar
westmmostar
1 godina prije

dobro zbori lik