Published On: Pet, tra 8th, 2022

NEŠIĆ: BiH je ludnica zbog Izetbegovića

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je kako Daytonski mirovni sporazum nije luđačka košulja, niti smetnja za bolji život, bolje zdravstvo veće plaće i penzije, te da je cijela BiH postala ludnica zahvaljujući, između ostalog, najviše SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću, koji su nesposobni da rješavaju probleme, pa nastoje da sačuvaju vlast na sijanju sukoba.

Komentirajući Izetbegovićevu izjavu da je “Dayton luđačka košulja, da 58 posto bošnjačkih ruku Dayton gura u jednu trećinu”, te da je “Dayton omogućio aparthejd”, Nešić je istaknuo da je jasno iz te izjave da se lider SDA bori za dominaciju i supremaciju jednog naroda nad druga dva, te da mu zato smeta konstitutivnost i ravnopravnost.

“Kada govori o aparthejdu, vjerojatno misli na Federaciju BiH i Sarajevo. Šta je, ako ne aparthejd, grad iz kojeg je protjerano 150.000 Srba, u kojem su oteti srpski stanovi, a danas otimaju srpsku zemlju”, naglasio je Nešić.

Napomenuo je kako u Federaciji BiH danas živi 2,5 posto Srba od nekadašnjih 500.000, a u Republici Srpskoj 13,7 posto Bošnjaka, te upitao: “Gdje je, onda, aparthejd?”, priopćeno je iz DNS-a.

Nešić je, također, postavio pitanje šta Dayton ima s bolnicama i je li Dayton prepreka da građani Sarajeva imaju bolju zdravstvenu zaštitu i funkcionalan sistem, kao i bježe li zbog Daytona liječnici iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu?

“Izetbegoviću smeta Dayton jer bi unitarnu BiH po principu `jedan čovjek – jedan glas`. Jasno je kakva bi bila sudbina srpskog i hrvatskog naroda u takvoj BiH. Zato, ovakve izjave najbolje su nam upozorenje na Dayton moramo čuvati kao oko u glavi i da nam svako njegovo slovo treba biti Sveto pismo”, istaknuo je Nešić.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
4 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šaćir soros

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI ISIL TERORISTI cki KALIFAT NASTAO NA srednjevjekovnoj teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne ….Na genocidu GENOCIDU BOSNJAKA i HRVATA

Anonimac

Ti si pomiješao termine. Da ti objasnim ne mogu Srbi imati kalifat, to mogu imati samo islamisti odnosno pripadnici ISIL-a u čijke ste redovi išli u značajnom broju i vi BiH muslemani, a koje je svijet poderao ko bugar tuku.Tako da zamjenom teza samo podsječaš ljude na to tko su ISIL-ovci i da ih ima u BiH u znatnom broju.

Anonimac

Samo je bošnjacima-muslimanima u cilju da zadrže status quo u federaciji kako bi u prvoj fazi mogli federalni entitet pretvoriti u ekskluzivno muslimanski, a u drugoj da dokinu srpski entitet i konačno ostvare planove islamske deklaracije.

Izmetbegović

Mošnjomuslimani ga mogu cuclati na slamku, biće sve kako mi krščani želimo.. 😁