Published On: Čet, pro 6th, 2018

Nermin Nikšić konačno otkrio koje su razlike između stranaka SDA i SDP

Dugo su SDP i SDA skrivali od javnosti koje su razlike u „državotvornoj“ politici između ove dvije stranke.

Mnogi analitičari su pokušali dokučiti razliku i uglavnom su dolazili do razultata da je razlika u tome da su u SDA oni Bošnjaci što samo ponekad popiju pivo dok su u SDPu oni Bošnjaci koji uz pivo ponekad zameze i malo slaninice.

Konačno, nakon preko 25 godina skrivanja razlika gospodin Nermin Nikšić, predsjednik SDPa, nam je pojasnio razlike.

Je li mu proradila savjest ili je se dogodilo nešto drugo nije toliko ni važno, važno je da je konačno nabrojao sve razlike. Ova povijesna ispovijest se desila na Aljazeera Balkans u emisiji „Kontrasti“ s naslovnom temom „mogu li SDA i SDPBiH zajedno“.

Predsjednik SDA, gospodin Izetbegović je u emisiji i dalje krio razlike.

Na početku emisije gospodin Izetbegović je nastavio s varanjem gledatelja kako su ove dvije stranke iste:

„Ja ne vidim neke velike razlike između viđenja budućnosti pa i prošlosti BiH od strane SDA i stranaka koje čine bosanski blok“

„Što se tiče SDA (i SDPa) nigdje se ne razilazimo, naša politika i naša viđenja su skoro pa identična“

Međutim u gospodina Nikšića se uvukao se neki vrag i nije mu dao mira.

Voditelj spomenute emisije ga je direktno upitao što su točno razlike između SDA i SDP-a i tu je se vrag probudio a gospodin Nikšić otvorio:

„Pa ja se ne mogu složiti (sa Izetbegovićem da nema razlika) ali i tu ima mogućnost da svak kaže svoje mišljenje i svak iznese, upravo o tome i govorim i to smo govorili i na ovim sastancima. Znate, moramo napraviti jednu paradigmu, ne može se baš preko noći ukloniti ono što je bilo u kampanji. Ja sam lično bio a i SDP anatemiziran kako sam se dogovorio sa Čovićem sa Dodikom, kako smo izdajice tamo, sad odjednom smo patriote. Mi se doživljavamo patriotima bh. Treba vremena malo da te stvari složimo. Ja znam da je kampanja da se u kampanji kažu neke teške riječi ali ipak ovaj ne možemo se praviti preko noći da ništa nije bilo. Ne možemo se praviti kao da ništa nije bilo kada je u pitanju izborni proces koji je bio jako kompromitovan. Ali svakako to je nešto što je prošlost i treba se okrenuti nečemu što je budućnost. Treba se okrenuti i onome što danas imamo. Postoje na koje ne gledamo.“

Tu je gospodin Nikšić shvatio da ga je voditelj prevario pitanjem i da  se malo previše zaigrao te se vratio svom standardnom načinu poistovjećivanja politika SDPa i SDA:

„Ja nemam ništa i to sam danas vrlo jasno rekao. Sve ono što je gospodin Izetbegović rekao na ovom sastanku ja mislim i podržavam u smislu onoga što trebaju buduće vlasti da rade.“

Nakon ovog dijela emisije nastavili su govoriti istim glasom kako su HDZ i SNSD veoma loši.

Međutim, na Nikšićevu nesreću par ljudi je pogledalo i početak ove povijesne emisije. Emisije koja je konačno utvrdila što su točno razlike između ove dvije stranke.

Kome ni nakon ove povijesne emisije nije potpuno jasno kolike su razlike između ove dvije stranke i zašto je Nikšić anatemiziran od strane SDA njemu stvarno nema pomoći.

Hrvat iz Sarajeva l Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare