Published On: Pon, stu 24th, 2014

Neradni dan i u ŽZH: Sveta Kata, ZAVNOBiH na vrata!

zzh_zgrada_vladaU Zapadnohercegovačkoj županiji 25. studenog bit će neradni dan, ali ne povodom Dana državnosti BiH već zbog katoličkog blagdana.

Naime, za Bljesak.info u ponedjeljak su iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH potvrdili informaciju da je Vlada ŽZH donijela odluku da je 25. studeni neradni dan i u ovoj županiji zbog blagdana svete Kate.

Inače, federalno Ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je javnost da je Zakonom o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Bosne i Hercegovine (‘Službeni list RBiH’, broj 9/95), utvrđeno da je taj dan neradni.

U utorak 25. studenog ne bi trebali raditi poslodavci, ustanove, tijela uprave, kao i druge pravne osobe. S obzirom da je Županija Zapadnohercegovačka u nekoliko navrata znala biti izuzetak po ovom pitanju odlučili smo kontaktirati nadležno ministarstvo te nam je potvrđeno da će se ova županija pridružiti drugima u “neradu”, ali iz drugih razloga.

Ova vijest će najviše razveseliti učenike s područja ove županije, jer osim državnih institucija i ustanova, neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare