Nepovredivost malo Sveučilišta u Mostaru morgen…

Koliko rektora je u svijetu, bilo ili jest uključeno u bilo kakve političke agitacije.

U kampanjama ili van njih?

Objavom P.R. vijesti na loko portalima i onome što je ostalo od nominalno hrvatskih  medija u BIH kako se “Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru” uključuje u kampanju KGK, on je napravio P.R. vijest  o sebi. Kao ovisnik o selfpromociji nije mogao odoljeti.

No ujedno je napravio užasno lošu P.R. vijest za Sveučilište koje nominalno predstavlja.

To Sveučilište ne sufinanciraju samo HDZ vlade iz RH nego i vlade koje nisu HDZ.

Ista je stvar bila i kada je P.R. Tomić kazao kako predvodi kampanju za HDZBIH.

Time je HDZBIH javno , Sveučilište u Mostar, označio kao neznanstveno, i neakademsko, te ga proglasio partijskim. Svojim.

Što nimalo nije mudro, pogotovo ne iz pozicije stranke koja tvrdi da se bori za nacionalne interese hrvatskog naroda u BIH. Nacionalni interes Hrvata u BIH nije HDZ sveučilište, niti HDZ-izacija naroda. HDZ bi trebao služiti narodu. Ne narod HDZ-u.

Naime ako postoji jedna jedina svetinja, koju partija , bilo koja partija, u bilo kojem sustavu, ne bi smjela dirati onda je to obrazovanje, izvrsnost u kadroviranju budućih znanstvenih kadrova i ono što je najvažnije – neovisnost Sveučilišta.

Naročito je to moralo biti važno lideru malog naroda. On je morao znati da bez izvrsnog, nepolitiziranog Sveučilišta nema buduće hrvatske društvene i političke elite. Onaj tko je stavio političku šapu na Sveučilište ubio je budućnost i ovog naroda. Tako što je umjesto hrvatske političke i društvene elite stvorio omot bez sadržaja, diplome bez znanja, i ukrato obezglavio društvo. Pripremio njegov neumitan kraj.

Tu svetinju HDZBIH nije poštedio svog političkog pokoravanja.

Zato smo tu gdje jesmo. U smislu znanosti i znanstvenosti.

Zato nam govori profesora s prirodnomatematičkih znanosti zvuče kao govori sjemeništaraca u zanosu vjerskog naboja.

Kad znanost gurneš u špajz, podrediš Sveučilište Sebi, rodijacima i raji s vikendice, a fratrizane i kardinale uzdigneš na nivo znanstvenoti, onda da, onda govori dekana i političkih lidera, u 2019. zvuče kao loši pokušaji prepričavanja Evanđelja.

A Evanđelje baš i nema neki utjecaj, kad džihadistima pojašnjavaš da diraju u tvoje pravo. Smisao džihada i jeste okupacija tvog prava.

Svako dobro i sretno s paljenjem svijeća.