Published On: Sri, srp 20th, 2022

NEPOJMLJIVO! Osumnjičeni za silovanje u ratu bio gost emisije o nasilništvu: ‘Netko taj gen dobije rođenjem’

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv nekadašnjeg šefa policije u Doboju Andrije Bjeloševića (68) kojega tereti zaratni zločin silovanja.

Bjelošević koji je tijekom rata bio na dužnosti načelnika Centra službi sigurnosti vlasti bosanskih Srba u Doboju optužen je da je tijekom 1992. i 1993. godine opetovano naoružan dolazio u ugostiteljski objekt na području Dervente gdje je bilo zatočeno više žena bošnjačke nacionalnosti koje su tamo bile na prisilnom radu.

U najmanje četiri navrata pod prijetnjom sile počinio je silovanje i seksualno zlostavljao jednu od zatočenih žena što je kod žrtve prouzročilo teške tjelesne i duševne ozljede i posljedice.

Pričao na tv-u o nasilnicima

Ovo je druga optužnica kojom se Bjeloševića tereti za ratne zločine. On je ranije optužen za ratne zločine na području Doboja odnosno za ubojstva, progon i zlostavljanje civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

Zanimljivo je kako je upravo ovaj osumnjičenik 2013. godine gostovao u televizijskoj emisiji “Potez” koja se bavila temom nasilja kod mladih, nasilja u obitelji i općenito o porastu nasilja koje je izašlo iz rata i tranzicije.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Република Српска
Република Српска
24 dana prije

Ако је заиста починио такве злочине треба га осудити на строгу казну.
Значи, осуђујем и његову појаву у овој емисији али, морамо се сјетити како се то радило на Западу (у којем се налазе Хрвати а Срби и Бошњаци тврде да Запад нема алтернативе). Курт Валдхајм, нациста, који је одликован од Анте Павељића због учешћа у страшним злочинима над Србима на Козари 1942. године, који је починио низ ратних злочина у Србији и Грчкој, био је генерални секретар Уједињених нација и то више од 9 година.