Policija je objavila kako je, prema trenutnoj procjeni, na Trgu bana Jelačića, gdje je organiziran središnji doček, oko 110.000 navijača, a na cijeloj trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do Trga njih oko 200.000.

Program na glavnom zagrebačkom trgu počeo je još prijepodne, cijeli je u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima, pa je tako velikim crveno-bijelim plaštem ogrnut i spomenik bana Jelačića.

Autobus s hrvatskim reprezentativcima, koji su u zračnu luku sletjeli nešto poslije 15 sati na putu je prema trgu, a cijelom trasom oduševljeno mnoštvo pozdravlja osvajače srebrene medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, povijesnog uspjeha hrvatskog nogometa i sporta uopće.

STARIJE: Zagreb je priredio veličanstven doček hrvatskim igračima.

Gužve su ogromne, čak se razmišlja i o promjeni rute prema Trgu bana Jelačića. U međuvremenu, čini se da Jelačić plac ne može primiti više nijednu osobu.

Pravi “pakao” tek počinje.

Na Trgu bana Jelačića svoj nastup je završio Mladen Grdović, otpjevavši neslužbenu himnu Vatrenih na SP-u u Rusiji., “Nije u šoldima sve”.