Published On: Čet, lis 6th, 2022

NEOOSMANLIJE99 SU IMALE UŽASNO GLUPU SESIJU: Ne treba bezuvjetno trčati u zagrljaj Europe, ’80-ih su planirali nestanak BiH

Uvodničar sesije Kruga 99 na temu “Realna pozicija BiH u internacionalnim relacijama”, bio je vehementni Zlatko, politolog i profesor međunarodnih odnosa.

Zlatko je istakao kako se događaji u Bosni i Hercegovini ne mogu nikako shvatiti bez dimenzije koja bi uključivala međunarodne odnose te sile koje djeluju na prostoru Balkana i Istočne Evrope.

Kaže da je ključ za razumijevanje odnosa prema Bosni i Hercegovini, Lisabonska konferencija iz veljače 1992. godine, kada su lord Carrington i portugalski diplomata Cutileiro prvi put predložili podjelu BiH na etničke teritorije.

Inače ne radi se o podjeli radi se o rekonfiguraciji. I sam Alija je bio prihvatio taj sporazum. Što Zlatko ne spominje. Sporazum je bio uvjet da EU prizna neovisnost BIH. Kad je BIH priznata Alija je povukao potpis i prevario građane BIH i EU. Te uveo BIH u rat. Krug99 to neće spomenuti. Jer su hrpa licemjernih lažova. Sve podjele BIH isključivo je bio ovlašten potpisati Alija. stvarni tvorac Republike Srpske.

“U Lisabonu se pregovaralo, a niko nije upitao odakle te mape. Ja bih zaključio da se radi o obavještajnoj operaciji koja je došla izvana”, kazao je Hadžidedić.

Kako težak zaključak. Nije li međunarodna zajednica pozvana da moderira i pomogne?

Lisabonskom konferencijom počelo je međusobno prebrojavanje gdje ko živi i da li živi na pravoj teritoriji gdje će ko vladati i od tada počinju tenzije. “Dok se nije vizualiziralo da postoje etničke većine na teritorijama i da se one mogu zaokružiti, i učiniti apsolutnim, nisu počele tenzije”, pojašnjava Hadžidedić.

Hadžidedić smatra da se u Lisabonu razgovaralo kako da se ta etnička podjela ostvari i kako da to etnički lideri međusobno podijele.

On zaboravlja da su u BIH vlast dominantno odnijele tri nacionalne stranke. Da su pobijedile građanske opcije tko bi pričao o tome?

“Europska zajednica je učinila nešto nezamislivo sa stanovništa političke i pravne teorije. Osnovni princip je da je suverentitet nedjeljiv i neprenosiv. U Lisabonu se suverenitet države BiH podijelio, a zatim prenijeti na trojicu etničkih lidera, njima su date etničke teritorije i dato im je da budu suvereni”, stav je politologa Hadžidedića.

Opet ponavljamo: Jesu li Muslimani sudjelovali u pregovorima oko svih mapa? Jesu li Muslimani na kraju potpisali, kao Bošnjaci podjelu BIH? Da ili ne? Jesu li pristali na etničke logike? Podjelu vlasti sa Srbima i Hrvatima? Zlatko se čini se malo pravi glup. Glup je 99% od 100%.

On smatra da je rat bio samo realizacija mapa iz Lisabona, protjerani su ili pobijeni oni koji nisu spadali na teritorije sa mapa u Lisabonu.

Odbijanje Lisabona, koje je učinio Alija odvelo je zemlju u rat. Danas bi 99% Bošnjaka potpisalo Lisabon. U njemu nema Srpske, postoje tri srpska kantona međusobno rascjepkana a državna vlast je građanska. I postojalo bi 56.000 Bošnjaka više. Zlatko obori ovu tezu, Kruga ti 99.

Upozorava kako je unutar europskih struktura postojao vjerovatno jedan nacrt od 1980-ih ili početka 1990-ih o zaokruživanju velikodržavnih projekata Velike Srbije, Velike Albanije, Velike Hrvatske i Velike Bugarske, te da je za Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju bilo predviđeno da nestanu.

Glupost. UK i Habsburgovci čine sve da Rusija ne jača preko Srba i V. Srbije na Balkanu. Samo podupiranje svađe Bošnjaka sa Srbima i Hrvatima te odgađanje pomirenja naših naroda je dio te priče.

Dodaje kako je Europska unija na pozicijama da treba još više oslabiti suverenitet države BiH, a ojačati kvazi suverenitet etničkih lidera i etničkih zajednica.

Glupost. EU je prozvala nizozemskog ljevičara desničarem samo zato jer se protivi nekontroliranoj islamizaciji Nizozemske. Cijela EU je na tragu antietničke politike.

Smatra kako je ideja nagrađivanja Srbije jedna konstanta, još sa početka 19. stoljeća. Tada je postojala ideja da Srbija treba biti gospodar na Balkanu. Ta ideja se ne mijenja 200 godina, štagod Evropa da glumi te ideje su i dalje prisutne.

Glupost. Ideja ponižavanja Srbije je jedina konstanta na Balkanu. Srbija plaća nevjerojatnu cijenu svog sestrinstva s Rusijom. To je jedina pobjednica prvog svjetskog rata koja je kažnjena. A na njenoj pobjedi naplatile su se Slovenija i Hrvatska koje su zahvaljujući Srbiji dobile državnost. Posebno zahvaljujući posljednjem kralju Hrvatske. Karađorđeviću. Tvorcu Banovine Hrvatske.

“Često se stvara slika da iza Srbije stoji Rusija, mi se moramo čuvati Rusije i poletit u zagrljaj Europi. Rusija nije na Balkanu nikad bila pristuna, tj. prvi put je sada na određeni način prisutna kroz dogovor Merkel i Putina i uticaj u Srbiji”, rekao je uvodničar sesije Kruga 99, Zlatko Hadžidedić.

Opet iritantno debilna glupost. Rusija je oslobodila Balkan od osmanskog mača. To joj se ne oprašta. Jer je zamišljeno u EU da ostanemo robovi Turaka.

Njegov stav je da opasnost dolazi sa one strane odakle nam već 200 godina isporučuju ideju kako bi nam nekakva Velika Srbija treba biti gospodar. Jugoslavija je stvarana sa idejom da to bude proširena Srbija. Komunisti su tu ideju sveli na razumnu mjeru i stvorili republike.

“Ideja etnički čistih teritorija je konstanta o čemu se mora voditi računa. Ne treba bezrezervno težiti EU koja ništa dobro nije donijela. Dolazila su neka sredstva, ali prije svega štetne ideje”, kaže Hadžidedić o ulozi Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Glupost. Europa vjeruje da je BiH zemlja Bosanaca i da srpska i hrvatska manjina tamo rade probleme.

Upozorava i da Milorad Dodik i Dragan Čović za svoje ideje imaju podršku Europske unije, jer da nije tako bili bi davno sklonjen.

Evo ti jedan zijev Zlatko. Nikada gluplje analize nismo pročitali. 

Podupiremo NeoOsmanlije99 da nastave ovako. S ovakvim glupanima na sesijama Hrvati i  Srbi mogu mirno spavati.

guest
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Konačno Bošnjaci oprezni i budnog oka na sve procese oko sebe. Tako treba!

Veritas
Veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

“Krug 99” – oprezni ljudi? Ma hajde, Rizvane, loviti nanare po Braču!

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas
1 mjesec prije

Ne znam da li su u Krugu 99 oprezni, ali sudeći prema tekstu, su izuzetno budnog oka. Nešto poput HNS, koji planira da prošićari kakvu uzzeppejsku upravu. Sve se vidi.

Oči komšije te gledaju 👁👁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Imaš buljave oči ,je li to od rođenja tako .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas
1 mjesec prije

Bitno je da se prica.
Samo treba dalje siriti,da marod zma sta su planirali konkvistadori sa zapada.
Jedan dio pravoslavnima,drugi dio katolicima a muslimani Bosnjacima 24 licna dohotka.
I ne uspjese din susmani,hvala Bogu.
A nekako mi najtuzniji ostadose kamenjarci,jer nista ne dobise,osim 111 godina i novi naziv rakije.
Pr……ca.
Zivjeli.

✍️(◔◡◔)
✍️(◔◡◔)
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

( ̄y▽ ̄)╭ Ohohoho…..

Osama Bin Ladenovaca je bila sa puno vise otrova u sebi mangupe . Taj otrov se virusno i posljedicno osjeca i danas i izgleda da ce se osjecati daleko , daleko u buducnosti .Zato ti i vidis i svoju i nasu buducnost tako crno jer si nesposoban da shvatis sustinu smisla rijeci … ” Ravnopravnost po svakom osnovu ” koji bi preko noci toliko toga rijesio .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Kako nisu dobili!? Zar to nisu oni koji su ’90tih masovno se ”verali” po humanitarnim konvojima i skidali humanitarnu pomoć a koja je namijenjena Bošnjacima koji su je i platili. Upravo to ih je poguralo pa su odmah poslije rata ”postali” privredno jači iako su rat dočekali kao bijeda i najsiromašniji dio BiH a uz Liku i Kosovo činili su najsiromašniji dio exYU!

Niko kao ja
Niko kao ja
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas
1 mjesec prije

Samo me cudi da u tom Vijecu staraca bas niko nema da kaze neku rijec protiv onoga sto, ne samo ovaj, vec svi uvodnicari na njihovim sesijama palamude! Nikad niko od tih uvodnicara nije predlozio neka rjesenja koja bi mogli prihvatiti i Srbi i Hrvati, vec se stalno radi na majoriziranju dva konstitutivna naroda, a apriori po njihovom je sve u redu sto bosnjacka strana predlaze! I za sve probleme samo Bosnjaci imaju ispravna rjesenja!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas
1 mjesec prije

Ovaj krug 99 tj bal vampira udara šupljake svojim tz bošnjacima ,cirkus samo taki hahahahaha

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

muslimani do 95 su spavali ,a od 95 bošnjaci vegetiraju sa sejdom.

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

To nisu nikakvi tzv bošnjaci već potomci turskog okupatora. NE zvat ih bošnjacima jer to nisu nikada bili niti će bit!

CICIBAN
CICIBAN
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

ovi su svi čalnovi pogrebnog društva BAKIJE Sarajevo.Senilni stari i misle da su neki faktor.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Pola IH se popišalo u gaće DOK je sjednica završila hahahahaha jadno osune,ćeno pot, ure BEZ IMENA.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

😂😂😂

stop.govoru.mrznje2022
stop.govoru.mrznje2022
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Govor mržnje nije sloboda govora i podliježe krivičnoj odgovornosti po krivičnim zakonima u BiH. Prijavite govor mržnje: stopgovorumrznje@vzs.ba

Josip Broz TiTo🇭🇷
Josip Broz TiTo🇭🇷
1 mjesec prije

Mi ćemo tu nakaznu tvorevinu uništiti! Sudbina bejiha je da ćemo je uništiti a islamiste iz 23% ćemo za početak ekonomski uništiti i ide nam dobro a islamisti državu dobit NEĆE! To je naša misija i naš zavjet da uništimo potomke turskog okupatora!

LegiTimNi - Исхак-бег Краљевић
LegiTimNi - Исхак-бег Краљевић
Šta ti kažeš na ovo?  Josip Broz TiTo🇭🇷
1 mjesec prije

Sad bi ŽELJKO KOMŠIĆ zapjevao onu Moiloradovu,

Ne može nam nitko ništa
Jači smo od sudbine
Mogu samo da nam puše
Oni što nas ne vole

stop.govoru.mrznje2022
stop.govoru.mrznje2022
Šta ti kažeš na ovo?  Josip Broz TiTo🇭🇷
1 mjesec prije

Govor mržnje nije sloboda govora i podliježe krivičnoj odgovornosti po krivičnim zakonima u BiH. Prijavite govor mržnje: stopgovorumrznje@vzs.ba

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
1 mjesec prije

Ma sve 5, ali kada je Vijeće Mula 99 imalo pametnu “sesiju”? Kad se god želim dobro nasmijati, otvorim izvještaj sa njihove “sesije”. Zahebancija par ekselans!

tajniagent009,5
tajniagent009,5
1 mjesec prije

Šta reći onda za ove, kad im je najveći “mislilac” A. I. Koji je prijepodne mislio jedno, a popdne drugo.

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
1 mjesec prije

Ovo je suplja prica, ovaj nebulozni govor je bio nekad pocetkom ruske invazije.
Pa je prican u kontekstu da bi EU bila neodlucna u podrsci BiH kao sto je u Ukrajini.

Last edited 1 mjesec prije by Herceg Bosnjak
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Ishlapjeli muslimani-po,tur,ice..

stop.govoru.mrznje2022
stop.govoru.mrznje2022
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Govor mržnje nije sloboda govora i podliježe krivičnoj odgovornosti po krivičnim zakonima u BiH. Prijavite govor mržnje: stopgovorumrznje@vzs.ba