Published On: Pon, pro 23rd, 2019

BISERA NE ZNA U ŠTO DIRA: Turković najavila reviziju diploma u Diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH

Bisera Turković (SDA) predložena je za novu ministricu vanjskih poslova BiH.

Obrazlažući svoje ciljeve, koje namjerava provesti kao ministrica (ako je podrži Zastupnički dom Parlamenta BiH), između ostaloga je kazala da je potrebno provesti reviziju diploma u Diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Ta najava posebno je zanimljiva u kontekstu imenovanja Marine Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj, unatoč činjenici da posjeduje srednjoškolsku diplomu, a pravilnikom Ministarstva vanjskih poslova BiH propisano je da veleposlanik(ca) mora imati stečenu visoku stručnu spremu, piše Hrvatski Medijski Servis.

Turković očito nije upoznata s novim trendom US , UK i EU administracije.

Ta tri centra moći u BIH smatraju da vladavina prava u BIH vrijedi za sve građane osim za neke.

Da se borba protiv korupcije odnosi na sve slučajeve osim za neke.

I da postoje građani BIH koji su zaslužni ako napišu da je Komšić raja i da  im je Čović izazvao rak i ubio dijete. Iako su ranije tvrdili nešto drugo.

Ta tri centra tvrde  da takvi građani moraju biti iznad zakona. Čak i onda kada krše zakone i krivotvore javne isprave. US, UK i EU tvrde da takvi ne smiju biti kažnjeni nego moraju biti nagrađeni. Jer super pišu, patetične romane. U kojima lažu,  čak brišu glavne likove, po etničkom ključu, al nema veze, tekstovi su slatki. Baš kao trgovina slatkišima, kaže Jo Sattler.

Hoćemo se kladiti da Tuković neće biti šefica MVP ako ostane pri ideji revizije diploma?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare