Published On: Ned, svi 9th, 2021

“Nemojte nam dirati RS, imamo našu entitetsku granicu, treba je samo podebljati”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prisustvovao je obilježavanju u Donjoj Gradini povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac.

“Mi Srbi u Republici Srpskoj nosimo tešku političku borbu za naše pravo dobijeno međunarodnim sporazumom koje opet ta međunarodna zajednica uporno kršila. Od visokih predstavnika ovdje su bila dva Austrijanca i jedan Nijemac, a koliko vidim namjeravaju da dovedu još jednog Nijemca. Da nisam ja možda prolup’o ili ne trebam možda ukazivati na te činjenice. Što će nama visoki predstavnik poslije 25 godina od rata. Iz kojeg razloga? Želimo da sarađujemo, ali nemojte očekivati od nas da budemo poslušnici. Mi hoćemo da imamo našu državu koliko god se to vama svidjelo ili ne. Nama je Republika Srpska i mi živimo tu državu”, kazao je Dodik.

Kako kaže, “jednako tako ne vjeruju u Bosnu i Hercegovinu jer im ona ne daje nikakav okvir sigurnosti”.

“Zašto je to teško, zašto ja ne smijem da imam taj stav? Zašto bi neko posegao i rekao treba ga kazniti, skloniti… Kažnjavajte, sklanjajte, imate moć, ali nećete me zaustaviti da govorim o tome na kojim način mislim da možemo ovdje živjeti zajedni, i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. ne krivim ja nijednog Bošnjaka i Hrvata nizašta osim onih koji su počinili teške zločine. Ne mrzim nikoga, ali on što imam je snažna emocija da volim, volim svoji narod, Republiku Srpsku i Srbiju. Nemojte nam dirati Republiku Srpsku. Srbi i Srbija danas su garancija mira na Balkanu. Srbija rehabilitovana i ojačana. Nemojte nam duple aršine. Imamo našu entitetsku granicu, nju samo treba podebljati i na tome ćemo raditi”, naveo je Dodik.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x