Published On: Čet, sij 23rd, 2014

Nemirno u HDZ1990: Rudo Vidović, zamjenik predsjednika HDZ1990, podnio neopozivu ostavku

Kako je kratko naveo u svojoj pisanoj ostavci dostavljenoj predsjedniku Martinu Ragužu, Vidović izražava neslaganje sa, kako navodi, protustatutarnim donošenjem odluka o raspuštanju općinskih organizacija u stranci u izbornoj godini, te neslaganje sa smjerom političkog djelovanja kojim ide HDZ1990 vođena grupacijom ljudi oko Martina Raguža.

Podsjetimo, na sjednici predsjedništva ove stranke u Zenici donijeta je odluka o raspuštanju OO Široki Brijeg i OO Posušje HDZ1990, te i imenovanje povjerenika za ove općinske organizacije. Zamjenik ministra nije htio davati izjave. Budući da je na sjednici u Zenici bilo i povišenih tonova velike su vjerojatnosti da ovo neće biti jedina ostavka visokog dužnosnika ove stranke.

Martin Raguž, predsjednik HDZ1990 bio je nedostupan za izjavu na ovu temu. Postavlja se pitanje kako će stranka reagirati na ovu ostavku budući da je Vidović postavljen na mjesto zamjenika predsjednika na prijedlog i inzistiranje samog Raguža. Vidović je prije par mjeseci zbog neslaganja sa stranačkim vodstvom zajedno sa Slavicom Josipović bio zaprijetio ostavkom na sve funkcije, ali je Raguž uspio natjerati na promjenu mišljenja.

AA