Published On: Uto, lis 22nd, 2019

Nema oštećenja na Hajdučkim vratima, protiv motociklista podignute kaznene prijave

Nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata, zaključak je Federalnog inspektora za zaštitu prirode koji je obavio inspekcijski nadzor nakon prijave da su se na spomenutom lokalitetu motociklima vozili članovi kluba Extreme Enduro sa sjedištem u Mostaru.

Također, kako je navedeno u izvještaju, Županijski inspektor za zaštitu prirode HNŽ-a, Almir Kazazić podnio je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod općinskog suda u Mostaru, odjel za prekršaje protiv tri vozača motora što su se u zaštićenom “Parku prirode Blidinje” popeli do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja, prenosi Bljesak.info.

Naime, Federalni inspektor za zaštitu prirode nakon što je dobio informaciju o spomenutom događaju, obavijestio je i Almira Kazazića, županijskog inspektora za zaštitu prirode o navedenim činjenicama.

Podsjećamo, krajem rujna, tri mladića s motorima korserima popeli su se do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja na sami prsten.

Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajdučkim vratima a i donji dio prstena se malo odronio, navode planinari koji su bili svjedoci ovom događaju te su čitav slučaj i snimili.

Motoristi se popeli na Hajdučka vrata i oštetili ih

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare