Published On: Uto, ožu 25th, 2014

Nema odgovora o prijedlogu Hrvatske za BiH

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske agenciji Fena nisu željeli komentirati jučerašnje napise Jutarnjeg lista pod naslovom ”Bruxelles nije zadovoljan prijedlogom Zagreba za BiH“, uz obrazloženje da neće komentirati za strane medije ono što je rečeno u hrvatskim medijima.

Na pitanje da komentiraju napise u Jutarnjem listu da ”diplomati EU država kažu kako hrvatski prijedlozi za BiH “lijepo zvuče”, ali bi od Zagreba više voljeli čuti konkretan stav o tome kako vide unutarnji ustroj BiH i kako oni mogu pomoći da predstavnici hrvatskog naroda u BiH podrže neophodne reforme”, agencija Fena nije dobila odgovor iz ministarstva Vesne Pusić.

Fena podsjeća kako jučerašnji Jutarnji list ističe, uz ostalo, kako”Hrvatska konkretno kaže što bi EU trebala napraviti u odnosu s BiH, ali je nejasno što se treba promijeniti unutar te države. Tu nas zanima konkretan stav Hrvatske”, kazao je za taj liste jedan EU diplomat.

Također Fena podsjeća kako je jučer u Zagrebu hrvatska ministrica za europske i vanjske poslove Vesna Pusić izjavila kako je hrvatska Vlada poslala u Bruxelles tzv. non-paper kojim predlaže rješavanje bosanskohercegovačke političke krize tako da se za tu zemlju otvori pregovarački proces koji će omogućiti da Bosna i Hercegovina postupno postane spremna zadovoljavati sve kriterije za članstvo u EU-u, a ne da se čeka zadovoljenje kriterija kako bi joj se dopustilo pregovaranje.