Published On: Sri, kol 30th, 2017

NEMA DIRAT MEKTIĆA, MEKTIĆ JE PROJEKT: U Sarajevu saslušan Josip Šimić

Šimić je bio pravi sarajevski hit dok je pisao protiv Čovića. Bio je u svim medijima. Nitko mu nije tada gledao u karton.

Preko noći od anonimca postao “junak današnjice”. DF mu je odmah uvalio člansku iskaznicu. No kako se krenuo baviti Sarajevom, najedanput je nastao muk. Nema Josipa. Nema Šimića. Tekstove mu prenose tek pokoji portali.

Digresija1: Mektić je super!

Nakon zadnjeg napada na Mektića, ministra sigurnosti, taj čudnovati čovjek koji nas uvjerava da je lucidan, i da je ministar sigurnosti, galamio je 15 minuta u mikrofon o Šimićevom psiho stanju mašući njegovim zdravstvenim kartonom i nazivajući ga psihički poremećenim.

Što bi u svakoj državi značilo promptne reakcije i razlog za ostavku. Naričito ako čovjek jest psihički bolesnik.

No ne i u BIH. U kojoj je Mektić hit ako Soroševi kažu da je hit. Tek se oglasila Borka Rudić osudivši taj čin. No posljedica tog čina po Mektića nema.

Otkud ministru sigurnosti privatni zdravstveni kartoni građana BIH? Otkud medijima da Mektićeve napade na obične građane tako prenose? Gdje su ombudsmani u svemu tome? Zašto SIPA to ne češlja?

Digresija2: Ne želimo da nas itko privodi. Ponavljamo – Mektić je super!

Jamči li Ustav BIH Šimiću pravo na dostojanstven život? I privatnost svog zdravstvenog stanja? Ili Mektić osim pod haljine sarajevskih muslimanki , kada raspravlja što one smiju nositi, kršeći i tu ljudska prava, ulazi i u naše privatne živote kako poželi? Otkud min. sigurnosti pravo da istražuje šta tko tkome plaća da oblači? Otkud mu pravo da maše privatnim zdravstvenim kartonima? Ako Šimića smatra poremećenim što ga privodi kao običnog građanina? Zašto nisu poslali zdravstvene institucije na njega ako već tvrde to što tvrde?

Kako piše Faktor, Šimić je danas lišen slobode pod optužbom da je  krivotvorio dokumenate ili da je u posjedu krivotvorenih dokumenata koji se tiču navodne istrage SIPA-e. Zanimljivo dok je mahao nekad ranije nekim drugim , vrlo jasno krivotvorenim dokumentima, recimo o Čoviću, koji je predsjednik države, čime je diskreditirao i državu, Mektić ga tad nije privodio. Tada mu je bi ok. Iako Mektić prima plaću i da štiti Predsjedništvo BIH.

Sve dok Šimić nije dirnuo u Mektića. A ovo je očito zamišljeno kao država za Mektića.

U trenutku uhićenja u Šimićevom društvu je bila odvjetnica Belma Balijagić-Džuvo. Šimić je uhićen u sarajevskom naselju Hrasno piše Faktor.

Tko je podmetnuo dokumente Šimiću?

SIPA se danas oglasila priopćenjem za javnost, u kojem su naveli da v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje. Ova reakcija je uslijedila nakon što su Tužilaštvu BiH dostavljeni dokumenti koji navodno ukazuju na prisluškivanje razgovora Tadić i Jukić.

Digresija4: Ne želimo da nam itko čita kartone. Ponavljamo – Mektić je super!

 

Te dokumente je Tužilaštvu BiH dostavio upravo Šimić, a ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je još prije nekoliko dana na konferenciji za medije poručio da su ti dokumenti falsificirani. Nakon provedene istrage je to i utvrđeno , što je bio razlog za Šimićevo uhićenje.

 

Trag vodi na neke stranke i centre moći koji žele diskreditirati SIPU

Odjel za unutrašnju kontrolu SIPA-e je 29. kolovoza i 30. kolovoza 2017. godine izvršio unutrašnju inspekciju, prilikom čega nisu utvrđene bilo kakve zloporabe od nadležnih organizacijskih jedinica SIPA-e ili pojedinaca kada je u pitanju provođenje posebnih istražnih radnji. Osim navedenog, nadležne organizacione jedinice izvršile su pregled svih izlaznih akata SIPA-e u 2017. godini, kojom prilikom nije pronađen akt, ni druga dokumentacija sličnog sadržaja. Također, tijekom 2017. godine nije evidentiran nijedan akt sa oznakom tajnosti vrlo tajno – stajalo je u priopćenju SIPA-e.

S druge strane, iz Tužilaštva BiH su kazali da su dostavljeni dokumenti autentični

– S obzirom da su tekstovi razgovora autentični i da je navedena komunikacija ostvarena, Tužilaštvo BiH će u okviru predmeta na kojem radi izvršiti detaljne provjere zakonitosti provedenih radnji, kao i osoba koje su sudjelovale u navedenim aktivnostima – stajalo je u saopćenju Tužilaštva BiH.

Šimić je, prema saznanjima Faktora, dostavio dokumente Tužilaštvu BiH po nalogu određenih osoba iz političkih i pravosudnih struktura, među kojima su i visokorangirani dužnosnici VSTV-a, Tužilaštva BiH te čelnici pojedinih političkih stranaka u našoj zemlji, a krajnji cilj jeste diskreditiranje SIPA-e, Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i pojedinih tužilaca Tužilaštva BiH koji vode istrage protiv kriminalnih organizacija u kojima su uključeni i ti politički zvaničnici, tvrde izvori Faktora.

Digresija4: Ne želimo da nam itko curama kopa po haljinama. Draga Sjeverna Korejo – ponavljamo – Mektić je super! Erdogan je super! I Soroš je super!

 

Šimićevo privođenje svakako će dovesti do privođenja i onih koji su ga htjeli iskoristiti, no nekako je loš zadah u zraku, da je država za Mektića, baš danas, i službeno postala Režim. Jer u trenutku kad se po BIH kreće baš svakakvih nekakvih likova, činjenica je da Mektić naređuje SIPI privođenje novinara.

Poskok.info