Published On: Sri, stu 17th, 2021

Nelson: Političke blokade sprečavaju napredak zemlje

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni Hercegovini Eric Nelson ponovio je danas u Sarajevu da političke blokade i nefunkcioniranje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak zemlje.

– Umjesto da BiH vuku unatrag u period iz devedesetih godina, svi lideri u BiH imaju obavezu raditi na tome da zemlja ide naprijed i predano na tome rade – dodao je Nelson.

Osvrnuo se na posjete dužnosnika SAD-a Dereka Cholleta koji je savjetnik državnog tajnika te zamjenika pomoćnika državnog tajnika Gabriela Escobara koji su se susreli s brojnim bh. dužnosnicima, napominjući da je Chollet donio pismo državnog tajnika Antonyja Blinkena u kojem su istaknuti ciljevi važni za BiH.

– Njegova jasna poruka bila je da BiH mora ići naprijed i implementirati reforme, a lideri moraju učestvovati u radu vlade i postići dogovor kojim će omogućiti da zemlja ide naprijed – kazao je Nelson.

Sve ono što sprječava napredak zemlje je nešto što treba ukloniti, dodao je Nelson, i važno je fokusirati se na važna pitanja i rješavati ih unutar postojećih institucija bilo da se radi o pitanjima ekonomskog napretka, pandemije koronavirusa ili političke krize.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bojan
Bojan
21 dana prije

Pa SAD nisu investirale ni prije ove krize. Oni samo investiraju u nevladine organizacije koje zajedno sa političkim elitama bosanskih muslimana rade na projektu stvaranja muslimanske države.

Bollero
Bollero
Odgovori   Bojan
21 dana prije

američki Erdoganovi plaćenici su kompletni kreteni 🙁 … Nema tu napretka dok se BiH ne raspadne na 3 dijela.

djuro
djuro
21 dana prije

Zaustavila silni napredak

Anonimac
Anonimac
21 dana prije

Koja je to intelegencija kod amerikanaca.
Narod nece skupa da zivi a oni tjeraju taj narod nazor da zivi skupa. Kako ne razumiju da poslije tolikih zrtava i zlocina jednih nad drugima to nije vise moguce.
Koja je to diktatura nad nasim narodima.
Narodi nece skupa niti vjeruju jedni drugima a i sve bi oteli ovim drugima a oni stalno propagiraju neku demokraciju i kako je to naj bolje za nas. Pa sto se oni ne priklonu Kini ili Rusiji, nisu jedni druge ubijali a nemogu jedni sa drugima.