Published On: Sub, sij 15th, 2022

NELSON: Dodik je javne natječaje usmjerio prema svojoj djeci

Izgleda da je US administracija prvo pričekala da Dodik odobri Michael Murphyu agreman u BIH, a tek onda donijela sankcije. Ljudi oko Dodika taj potez smatraju totalno *-skim potezom (politički nekorektan žargonizam koji vrijeđa seksualne manjine)

Američki veleposlanik u BiH Eric Nelson, koji uskoro napušta našu zemlju, rekao je da je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik umiješan u korupciju jer je javne natječaje usmjeravao prema svojoj djeci, odnosno ATV-u.

Nelson je u oproštajnom intervjuu za Nezavisne novine, između ostalog, odgovorio na pitanje o sankcijama Alternativnoj televiziji (ATV), koja se dovodi u vezu s Miloradom Dodikom.

“Znate koliko smo ozbiljni po pitanju važnosti slobode novinarstva. To je temelj svake demokracije. Pa ako ATV ima pitanja za nas, odgovorit ćemo na njih. Mi kao američki građani ne smijemo poslovati s ATV. Međutim , važno je da  ATV nije sankcionirana kao medijska kuća, ona je sankcionirana kao korumpirani poslovni subjekt kojeg kontrolira Dodik i njegova obitelj u koruptivne svrhe, Dodik je javne natječaje usmjerio prema svojoj djeci, odnosno ATV-u. Odgovorio je Nelson.

Američki veleposlanik rekao je da sankcije ne prekidaju dijalog i da se svatko može poboljšati.

“Nadamo se prije svega da su sankcije poziv na akciju i za one koji su sankcionirani i za one koji ih podržavaju. Svatko tko je sankcioniran ima priliku ispraviti svoje ponašanje. Nadamo se da će sankcije dati rezultate i promijeniti ponašanje. Također, Vjerujemo da će sankcije imati odvraćajući učinak, sankcije ne prekidaju dijalog, jer smo i dalje spremni razgovarati o našim ciljevima za BiH, a naši ciljevi se poklapaju s ciljevima građana BiH, a to je bolji život, da je europska budućnost, da smo spremni razgovarati o tome kako zemlja može napredovati, poboljšati vladavinu prava, o konstruktivnim rješenjima. Uvijek smo spremni za to.”

Dodik je dobio sankcije, a pojedini političari u BiH ocijenili su da su nepotrebne i ništa nisu riješili. Hoće li se još netko pridružiti Dodiku na listi?

Nelson je rekao da je sankcioniranje Milorada Dodika bilo nužno te da su proširene i da nisu iste kao 2017. godine.

“Prošlotjedne sankcije se razlikuju od sankcija iz 2017. jer se te nove sankcije odnose ne samo na njegove destabilizirajuće aktivnosti nego i na korupciju. Njegova korupcija je dobro poznata i nije zaustavljena. Zato su te sankcije važne za pozivanje na odgovornost za korupciju .Nadamo se da će imati odvraćajući učinak.Nova izvršna uredba proširuje opseg sankcija.Sada možemo sankcionirati one koji podržavaju koruptivne i destabilizirajuće radnje.Nastavit ćemo procjenjivati ​​situaciju.I nemamo vremena za odmor, jer korupcije ne manjka.Svaka vlast ima obvezu boriti se protiv korupcije,a kada to ne čini vlast slabi demokraciju i ljudska prava što truje poslovno okruženje i oduzima ljudima šanse da dobiju nove prilike.Sankcije su važan doprinos našoj odlučnosti da podržimo stabilnost u BiH, njezine destabilizirajuće aktivnosti i one koji podržavaju te destabilizirajuće aktivnosti. teritorijalni integritet i suverenitet. Još su na stolu. Ne očekujemo da će sve riješiti, ali treba poslužiti kao poziv na akciju”, rekao je.

Eric Nelson uskoro odlazi s mjesta veleposlanika u BiH, a naslijedit će ga iskusni diplomat Michael Murphy.

 

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
1 godina prije

A IDOL MUJA BIIIDEEEENNNN???!!!

Zagorje
Zagorje
Šta ti kažeš na ovo?  GROF OD ROGACA
1 godina prije

Odvratni LAŽOV I PED. R

Zigica
Zigica
1 godina prije

Pa neće prema mojoj !

Zabok
Zabok
1 godina prije

Joj sad se i ovaj odlazeći peško javlja. Hoće li nam i on nešto tresnuti na sto pred odlazak, kao Incko?