Published On: Thu, Sep 26th, 2013

Nelegalno oružje, nelegalna pomilovanja i liga humanista

Predsjednik  Bošnjakistana Živko Budimir posjetio je danas Glavni ured Internacionalne lige humanista.

U razgovoru sa generalnim tajnikom prof. Zdravkom Šurlanom još jednom je izrazio svoju punu potporu aktivnostima Internacionalne lige humanista usmjerenim na izgradnju kulture mira i dijaloga u Bosni i Hercegovini, kao osnovnih humanitarnih vrijednosti i cljeva za koje se zalaže ILH i čije promoviranje ima poseban značaj s obzirom na tešku situaciju s kojom se suočava bosanskohercegovačko društvo.

Pored toga, Predsjednik Budimir je iskazao spremnost da i ubuduće, u skladu sa svojim mogućnostima, podrži implementaciju projekata ILH.

Generalni tajnik ILH-a prof. Šurlan zahvalio je predsjedniku Budimiru na prepoznavanju rada Lige, kao i na njegovoj dosadašnjoj suradnji i potpori te istaknuo da je Predsjednik Federacije BiH dokazani prijatelj Lige, čija je misija izgradnja BiH kao moderne i suverene države jednakopravnih naroda koji u njoj žive.

Prof. Šurlan se također zahvalio na Predsjednikovom angažmanu u vođenju BiH ka euroatlanskim integracijama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika FBiH