Published On: Pet, svi 20th, 2022

Nekoliko pitanja HDZ-u BIH koje hrvatska javnost u BIH i hrvatska dijaspora iz BIH ima pravo postaviti…

 1. Je li HDZBIH samostalna stranka, na neki način i nacionalni pokret BH Hrvata ili ste franšizna stranka koja odluke ne donosi samostalno nego u konzultacijama s Plenkovićem i Radmanom?
 2. Je li HDZBIH sestrinska stranka HDZ-u RH ili je odnos HDZ RH prema HDZBIH maćehinski?
 3. Ako dajemo glas HDZ-u BIH dajemo li svoju političku sudbinu u ruke Plenkoviću i Radmanu?
 4. Da li vaši zastupnici u RH Saboru predstavljaju volju nas, birača iz BIH i dijaspore ili odgovaraju isključivo Plenkoviću?
 5. Tko je Zdravka Bušić? Naša zastupnica u Saboru ili Plenkovićeva gutačica vatre?
 6. Sjećate li se Livanjskog pitanja. Tada je HDZ RH naredio vama u BIH da odustanete od njega. Odustali ste. Jeste li izvukli ikakvu pouku iz tog događaja?
 7. Sjećate li se Sanadera?Podijelio je HDZBIH i gurnuo vas u oporbu. Bio je iz HDZ RH. Jeste li se imalo nakon tog događaja emancipirali?
 8. Kako tumačite da prilikom gostovanja Komšića na HRT-u prošli tjedan nije došlo do masovnih studentskih demonstracija BH studenata u Zagrebu?  Pa čak niti do pokušaja organiziranja mirnog prosvjeda. Kako odgajate političku mladost? Molitvenim skupovima? Ukazanjima? Framom? Na jedan poseban način ih katolibanizirate i stvarate  politički indolentan plebs? Čiji je to posao? Vaš ili naš? Zašto dopuštate fratrizančinama toliki genocid nad političkom svješću novih generacija? Gdje su vam mlade karizmatične vođe koje će na sebe navući političku probuđenost mladih generacija? O kojoj diktaturi izvrsnosti govorimo? O kojoj buntovnoj generaciji bez koje nema daljnje borbe.
 9. Koji je vaš odnos prema Anti Jelaviću? Čovjek je podigao politički ustanak protiv ustavnog i izbornog protuhrvatskog nasilja OHR-a i OSCE-a, protiv nameta i zakona koje je Ustavni sud kasnje proglaso neustavnima potvrdivši da je Jelavić bio u pravu. Dokazano je da sve optužnice za koje mu je OHR pakovao zatvor ne stoje.Jeste li ikad nakon tog tražili da se čovjeku vrati pravo građanstva? Ispriku od US ambasade? Skidanje Jelavića s crne liste? Kakav je sad vaš odnos prema njemu? Jeste li se pobrinuli da čovjek pristojno živi? Ako već nema pravo na dostojanstvo.
 10. Postoji li danas tako odvažnih ljudi u HDZBIH koji su u stanju uraditi što je uradio Jelavić?
 11. Sjetite se Washingtonskog sporazuma, prije tog nasilne smjene političkog vodstva BH Hrvata koje je proveo HDZ RH. Smatrate li da danas preko HDZ  RH strane okupacijske sile ne provode istu politiku prema vama?
 12. Pred Washingtonski sporazum, HDZ RH (Mate Granić) uvjeravao vas je da se morate odreći HercegBosne a da će Hrvatska onda kada bude jaka članica NATO-a i EU, lako pomoći BH Hrvatima. Taj trenutak je danas. Koja stranka u RH odbija podići veto i zaštiti BH Hrvate? Zovete li tu stranku još uvijek sestrinskom?
 13. Promotrite žestinu i borbu kojom se HDZ RH bori protiv Milanovića. Kada su Mesića nazvali štetočinom? Je li retorika koju koristi Plenković protiv Milanovića dokaz da su Mesića štedjeli puna dva mandata.
 14. Koja stranka je dva puta dovela Komšića na Nu2 i prikazala ga kao simpatičnog usisivača stana od 71m2?
 15. Koja stranka je dovela Džaferovića u Vukovar i dala mu priliku da se RH javnosti prikaže kao simpatični čika, netko tko se borio protiv istog neprijatelja kao Hrvati u RH, ukazavši tom serijskom ubojici Hrvata čast, dezinformiravši javnost da se radi o časnom čovjeku?
 16. Zašto je na Nu2 bili zabranjeno Aci Stankoviću postaviti pitanje Komšiću je li pucao na Hrvate i zašto je kardinalu Puljiću poručio da ode kleknuti u Jasenovac i moliti za oprost.
 17. Dragi HDZBIH kako ste? Kako vaši? Šta ima kod vas? I recite nam, hoćete li na izborima tražiti potporu od nas ili od Plenkovića? On vam je na izborima naime, ne može dati.
 18. Povijesno je vrijeme. Pomaknite se mrtve točke. I dajte nam više tu deklaraciju Doma naroda, hrvatskog kluba, kojom izražavaju uskratu prava na veto Željku Komšiću. To je važan pravni dokument koji evo uzalud čekamo.
 19. Godinama sanjate da u RH na vlast dođe predsjednik kakvog sada imamo. Karakteran, državnik, fajter, erudit. Netko tko se ne boji govoriti istinu o nama. Smatrate li da vašom mlakom podrškom njemu i trčkaranem oko nogu Plenkovića, koji vas vidno vuče za nos sve ove godine, riskirate masovniji izlazak BH Hrvata na izbore?
 20. Što mislite hoće li Marija Pejčinović Burić izići na izbore u BIH ili je toj odnarođenoj baronesi to čin poniženja? Ili Radman. Što mislite hoće li Radman izići? Ili je i njegovoj plemićkoj taštini to čin poniženja?
 21. I da, hoćete li i dalje u parlamenteu BIH slati šutljivce? I pravno i politički zalutale i neuke ljude…
 22. I u konačnici, jeste li spremni rušiti Vladu RH ako to vaš narod bude tražio od vas?
guest
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Goran
Goran
1 mjesec prije

Pa radite samostalno, bojkotirajte izbore ili izađite i poradite na tome da Hrvati iz BIH koji žive u Hrvatskoj glasaju u BIH. Nitko vas nije izdao više nego ste vi izdali sami sebe pošto Komšić ne bi imao šanse dobiti izbore da bosanski Hrvati koji žive u Hrvatskoj donesu sto tisuća glasova. Što se tiče rušenja hrvatske vlade sa vaša tri glasa to znači da vi ne bi ucjenjivali samo Finsku. nego i hrvatsku državu. U tom slučaju ćemo vam oduzeti pravo glasa u Hrvatskoj i stopirati sav novac, kao što bi nama EU stopirala sav novac da ucjenjujemo Finsku. Ne sumnjajte da bi SDP jedva dočekao da dijaspori uzmemo pravo glasa. Da, Milanovićev SDP. Ma tko vas šiša i vas i Milanovića.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Gorane najeebem ti se Hrvatske maajkee !

Goran
Goran
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
1 mjesec prije

Glupsone bosanski nekulturni.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Ti si glupson bošnjački i bosanski, naajeebi se svoje maajkee.!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

S majkom svojom ti općio !

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Gorane phopišam ti se na tvoju Hrvatsku !!!

Goran
Goran
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Imaš mjesta na baušteli, ali samo ako ispričaš koji vic o Muji i Hasi a ako spomeneš i Fatu onda možeš raditi i kao konobar.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Phopišam ti se na tvoju Hrvatsku !
Gorane maajmune !

Goran
Goran
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Ma što ćeš ti, nemoćan si kao i tvoja sklepana država, posljednja u Europi po svemu.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Gorane maajmune !
Phopišam ti se na tvoju Hrvatsku !

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Mislis hvala vam braco Hrvati sto ste 91. Dosli i branili svoj narod u matici Hrvatskoj, mislis hvala dijasporo za kolone pomoci za Baniju nakon pokreta.

Goran
Goran
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 mjesec prije

Čuj, znam momaka što su ratovali, znam i dezertera što su došli na gotovo. Pomoći ćemo vam koliko možemo, ono što ne možemo nismo krivi, Milanović vodi i nas i vas u nezavidnu poziciju.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Kome ćeš ti pomoći smeeće narcisoidno ?

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Goran
1 mjesec prije

Čuj, znam da ti nisi ratovo !
Gorane maajmune , phopišam ti se na tvoju Hrvatsku !

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 mjesec prije

Nije ti on brat, ne nasjedaj !

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Treba sačekati odgovor iz HDZ-a BiH, pa da saznamo odgovore i eventualna protupitanja, Jer ovako samo možemo pogađati što bi tko rekao ili odgovorio, a sama pitanja kao takva nisu i ne mogu biti loša.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Samo Covic se ne smije kandidirati za clana predsjednistva,ako to uradi ja glasam za…….

odron
odron
1 mjesec prije

Dobit ćete odgovor kada uvaženi HDZ eovci posjedaju na direktorske, agencijske i ine fotelje…kada uvale sebe ili se ..te svoju rodbinu i prijatelje u telekom i elektro.. te nakon toga od te jadne crkavice naprave štogod kuća i stanova po moru i Zagrebu… sve nakon izbora. Pa će 4 godine kmečati da su majorizirani do sljedećeg UHLJEBLJIVANJA. Evo odgovora stiže…