Published On: Uto, tra 4th, 2017

NEK POBJEGNE U BIH: Bivši londonski gradonačelnik čeka kaznu zbog izjave da je Hitler podržavao Židove

I dok se u Zenici organiziraju znanstvene konferencije u čast ustaških prvaka u Bosni, i dok u Sarajevu na čelu ureda za EU integracije sjedi SDP-ov kadar , proustaški romantičar i relikt Platforme, bivši londonski gradonačelnik Ken Livingstone očekuje kaznu Laburističke stranke zbog svojih komentara o Adolfu Hitleru, piše BBC.
Livingstone očekuje odluku disciplinskog vijeća laburista nakon što je izjavio da je nacistički vođa podupirao cionizam u tridesetim godinama prošlog stoljeća.
Mogao bi biti izbačen iz stranke ako vođe odluče da su joj njegovi komentari nanijeli “nepopravljivu štetu”.
“Podržavao je cionizam prije nego je poludio”
Danas je okrivio novine Jewish Chronicle i laburističke zastupnike da su lažno prenijeli njegove komentare.
Suspendiran je od početka incidenta u travnju, kada je branio zastupnicu Naz Shah od optužbi da je na društvenim medijima imala antisemitske izjave.
Tada je izjavio: “Kada je Hitler pobijedio na izborima 1932., plan mu je bio preseliti Židove u Izrael. Podržavao je cionizam prije nego je poludio i pobio šest milijuna Židova”.
“Nacisti i cionisti su surađivali u Drugom svjetskom ratu”
Danas je Livingstone izjavio kako je “laž” da je on rekao da je Hitler bio cionist. Nekoliko je puta branio svoju izjavu tvrdnjom da je postojala “stvarna suradnja” između nacista i cionista u Drugom svjetskom ratu.
Jeremy Newmark iz Židovskog laburističkog pokreta je rekao: “Njegova stalna potreba da riječima uzrokuje što veću bol židovskom narodu i žrtvama Holokausta stvorila je situaciju u kojoj za njega više ne može biti mjesta u našoj stranci”.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare