Published On: Pet, ruj 25th, 2020

Nejri Hafizović potrebno 37.500 eura za operaciju

Hafizović Nejra je šesnaestogodišnja djevojčica koja treba vašu pomoć.

Prvu operaciju na mozgu je imala u siječnju prošle godine kada joj je odstranjen tumor, međutim vratio se nakon 26 dana. U ožujku 2016. godine urađena je druga operacija nakon čega je Nejra prošla 30 zračenja i osam ciklusa kemoterapije.

“Nejri se proširio tumor na tri mjesta na mozgu. Između ostalog sumnja se da je otišlo na kičmu. Mi idemo sutra ujutru za Tursku u Medical Park kliniku gdje sam dobila predračun od 30.000 eura bez troškova, bez karti, bez ičega”, rekla je za Source Adela Hafizović, majka Nejre Hafizović.

Adela Hafizović je samohrana majka koja je od kako je Nejra obolila otišla na bolovanje i mjesečna primanja su joj između 350 i 400 KM. Nakon operacija rečeno je da je Nejri tumor odstranjen, a majka i djevojčica su mogle konačno da odahnu nakon teške borbe, međutim, tumor se vratio po treći put.

“Kod nje je bilo odstranjeno, doktori su rekli da je sve bilo očišćeno, s tim da oni ne mogu znati da li postoji negdje neko žarište ili nešto slično, vjerovatno ima čim se on vratio. Prošli put se vratio za 26 dana, a sada kada smo prošli sve te kemoterapije, nakon posljednjeg čistog nalaza tumor se vratio za mjesec i 10 dana”, rekla je Adela Hafizović.

Prva operacija je bila 17. siječnja 2016. godine, a druga 2. ožujka 2016. godine i sada se po treći put vraća bolest.

“Nejra je psihički stabila, ali i njoj je malo dosadilo, bori se, dosta je jaka”, rekla je Nejrina mama.

Obzirom da se operacija mora uraditi hitno, Nejra i njena mama putuju sutra u Tursku, a iz bolnice su im dali rok od mjesec dana da uplate novac.

“U roku od mjesec dana moramo isplatiti sve, 30.000 eura nam košta operacija, a karte za mene i Nejru su 1000 maraka, a za smještaj ni ja sama ne znam ni hoćemo li morati platiti, a ni koliko košta”, rekla je Nejrina majka koja se nada da će se dobri ljudi odazvati njenom apelu i pomoći da sa svojom djevojčicom prođe kroz sve ovo. Dobila je predračun na iznos 37.500 eura kada se uključe svi troškovi.

“Oni će Nejri odstraniti sve, ukloniti će tumor i imati će tamo i radioterapiju, radi toga i ostajemo mjesec dana. Ukoliko se bude tumor proširio na kičmu dobiti ćemo novi predračun i morati ćemo opet skupljati novac, ali ne znam ništa dok ne dođemo u bolnicu”, rekla je Adela Hafizović.

Svi koji žele pomoći ovoj samohranoj majci da spasi svoju djevojčicu mogu to uraditi uplatom na ime:

Hafizović Nejra

Zije Dizdarevića br. 22b 72000 Zenica

Unicredit: 338 580 294 664 0659

IBAN: BA391413551320170085