Published On: Uto, sij 25th, 2022

Nedostaje PCR testova, smanjeno testiranje; Kordić poručio: “Zdravstvo se pretvorilo u ured potvrda za putovanja”

Domovi zdravlja u Mostaru su uveli nova pravila po kojima rade samo deset PCR testova dnevno na koronavirus, te ostale građane koji se žele testirati upućuju na antigenska testiranja koja sami moraju financirati.

Ova informacija je među brojnim građanima izazvala negodovanje i otvorila brojne polemike.

Razlog limitiranog testiranja, kako je za Klix.ba rečeno iz SKB-a Mostar su tehnički razlozi, odnosno velike gužve i smanjene zalihe testova, te kontinuirano praćenje i usklađivanje sa stanjem na svjetskoj razini.

Pojasnili su da od sada PCR testove rade samo osobama za koje liječnici procijene da je potrebno, dok oni koji se usprkos preporuci liječnika žele testirati, mogu raditi antigenske testove, koje trebaju sami platiti jer ih Zavod zdravstvenog osiguranje ne subvencionira.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je bio na čelu Doma zdravlja Mostar, kada se pojavio koronavirus i sa svojim timom liječnika osmislio Plan za borbu protiv pandemije koji je primijenjen i na županijskoj razini podržava limitirano testiranje u Hercegovini.

On za Klix.ba kaže kako je ova odluka očekivana s obzirom na to da širom svijeta prestaju testiranja i da čitav svijet ukida Covid potvrde, te da pandemija pomalo završava.

“Podržavam odluku da se testiranje smanji, jer se pravi ogromna gužva i troše se resursi bez ikakvog rezona. Vidim masu ljudi koji su pozitivni, a nikakvih simptoma nemaju, te se većinom testiraju da bi dobili potvrde za putovanja. Zdravstvo se pretvorilo u ured potvrda za putovanje, što više nema smisla”, zaključio je mostarski gradonačelnik./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Olaf
Olaf
3 mjeseci prije

Jeste. U pravu je. 100 mara pcr test ako putuješ.

cobra
cobra
3 mjeseci prije

moj Kordiću vi ste ovo uveli nije narod