Published On: Pon, svi 17th, 2021

NEDORASTAO POSLU MAJORIZACIJE: Može li SDA kroz parlament proglasiti Komšića nesposobnim i tako ga smijeniti?

Željko Komšić, već dulje vremena je najvažniji i najvrjedniji hrvatski političar u BIH. I dok je u ranija dva mandata igrajući toplo-hladno prema Hrvatima i Srbima u BIH, uz povremeno pljuckanje po SDA, puno mudrije obavljao svoju ulogu halal hadži-Hrvata, ovaj treći mandat on u suštini odrađuje sjajan posao protiv SDA i igra dupli pas za Hrvate. Poželimo mu stoga dug mandat.

Ne samo da je cijelu Europu svojim  rušilačkim istupima, pridobio na hrvatsku stranu glede izmjene Izbornog zakona, verbalnim rašomonima u kojima je podizao nove razine dna, novog bošnjačkog nacionalšovinizma te tako  rušio godinama sporo građene mostove povjerenja (a ne samo Pelješki), nego je Europi otvorio oči što je to suština SDA, naivno demaskirajući njen politički terorizam  pojasnivši u svom rigidnom zanosu koji je  konačni cilj tog pokreta za rušenje međunarodnog prava. Onog Prava koji je temelj globalnog svjetskog poretka pa tako i Europske unije i SAD-a oko kojeg u tim mega silama nema uzmicanja i demagogije.

Nikakav umjereni nego usmjereni političar

Europa danas naime shvaća da g. Nametnuti nije nikakav “umjereni”  političar kako je to objavio plaćenički njemački Der Spiegel u naručenom propagandnom člančiću netom nakon trećeg bošnjačkog nametanja.

Europi je danas jasno da je ovaj Sakib Mahmuljinov ratnik, lažni Hrvat, koji ne govori nit engleski nit hrvatski jezik, da je jedan prosti bošnjački radikal s ulice, da je čovjek iskrene i vjerne bošnjačke nacionalnosti, radikalno pretplaćen na najradikalnije ideje bošnjačkog pokreta za potiranje Srba i Hrvata u BIH, pokreta predstavljenog kroz posljednju proterorističku partiju Europe. SDA. Stranku Abu Mealija, Huseina Živalja i Hasna Čengića. Stvarnu Alispahićevu i Patkovićevu partiju.

SDA je tog duboko svjesna. Da se projekt maltretiranja Hrvata Komšićem izjalovio. Jasno im je da bi svoje teorije o ugrozi i obespravljenosti u BIH lakše branili s Čovićem u Predsjedništvu. Ili barem s Komšićem koji otvoreno napda ideje SDA. No on se toliko prikeljio uz njih i ne uzmiče.

Ovako kad se SDA fundamentalisti pojave na bilo kojem europskom sijelu, ili pred nekim ambasadorom u BIH a iz šešira im viri Željko i potoĆić, kao pričuvni Bakirov hairli Predsjednik, ta priča o okovima, živi, dvostrukoj agresiji i “stiješnjenosti Bošnjaka” teško prolazi i kod najzagriženijih podupiratelja SDA ustavnih intifada u Bosnama i Hercegovinama.

Ona priča da je Predsjedništvo sada 2 na prema 1 naprosto više ne pije vodu. Predsjedništvo je 100% okrenuto protiv Bošnjaka.

Jer Dodik je otvoreno protiv SDA ideje unitarizma, Šefik je kompromitiran ratnom prošlošću u poslovima s Irancima i putovnicama za Arape, još kada se pojavi s Komšićem na bilo kojem putovanju na zapadu, Dodik ih sjajno minira optužbom da je Komšić nametnuti čovjek bošnjačkog nacionalizma, plaćeni janjičar u službi protiv vlastitog naroda, nakon čega ovaj poludi i dogodi se puki Pahor.

Uz to sve Mrs. Prada, korumpirana, robusna, neugledna i arogantna šefica vanjskih poslova najbolji je kadar Srba i Hrvata u BIH uz Komšića, jer ju očima ne mogu pogledati niti u jednoj europskoj i američkoj instituciji. Ne toliko zbog njenog netolerantne, robusne i netipične pojavnosti  nego zbog kontroverzne prošlosti dotične stilistice i  influenserice.

Kaos gori nego na KCUS-u

Nitko trenutno ne odrađuje posao za međunarodno etabliranje hrvatskog pitanja u svijetu koliko taj smušeni Bakirov trojac. Lošije karikature za kompromitaciju ne samo SDA nego cijelog bošnjačkog naroda,  Sabija i Bakir nisu mogli postaviti. A upravo su njih troje postavili.

Dodajmo tome svemu da se i  Šefik i Nametnuti , iako postavljeni za šefove vanjske politike jako loše snalaze u međunarodnim kontaktima i da imaju problem komunikacije sa strancima. Te je sve što se bošnjačke međunarodne komunikacije tiče, prepušteno Biseri, koja je opet pod budnim okom CIA-e, kao žena s dubokom proarapskom ratnom poviješću.

Radi se o osobi koju je Amerika promptno spriječila da postane BH ambasadorica pri NATO-u. Informaciju je SDA potom pokušala skriti od BH javnosti turajući druge afere u eter. Što mislite zašto? Potom su je, kako bi se odužili iranskim i arapskim prijateljima, postavili za šeficu MVP-a.

Ukratko SDA, da može, danas bi potpisala da Komšića strefi alkoholna kap, (teško da će moždana) ili da jednostavno nestane i u Predsjednišvo bi postavili Čovića.

Tako bi im politička propaganda o ugroženosti Bošnjaka konačno dobila na integritetu. Ovako hodati po svijetu s džepnim potpredsjednikom koji ti dahće za vratom i traži da mu kupiš lizalicu i istovremeno govoriti kako si ugrožen, naprosto ne ide.

Jednostavno ne ide.

Tražili ste majorizaciju, sad gledajte posljedice iste.

Šansa za Impeachment?

No postoji jedan zanimljiv detalj koji bi mogao pomoći SDA. U svim demokracijama svijeta smjena predsjednika države moguća je kada predsjednik “pukne”. Kada daje jasne znakove da psihički ili fizički vidno više nije sposoban obavljati povjerenu mu svetu dužnost Prostora Džihada – potiranje posljednjih ustavnih pravnih utvrda naroda njegovog oca.

Praksa alkoholiziranja najomiljenijeg političara u BH među postačima Ramazana nije dovoljna sve dok Komšić pijan ne uradi neki ozbiljan skandal pri susretu s nekom važnom političko osobom, neke SDA-u iznimno važne zemlje. Recimo pijan uzrigne u lice Erdoganu. Na sreću se tako nešto još nije dogodilo. (Upućeniji tvrde da je prilikom svake Erdgonave posjete ili kontakta s njim, pa čak i na Zoomu, Komšić na redovnoj kuri dealkoholizacije i da vježba čučnjeve pod nadzorom punice.)

U SDA-u međutim jako dobro znaju da je Nametlija potpuni pravni analfabet,  nesposoban i nedorastao pravnim  narativima neizbježnima u poslu koji mu je dat u amanet. Ta neukost, uz beskaratkernost i lišenost empatije prema sudbini narodaa vlastitog mu oca i pokojne majke,  bila je jedan od osnovnih uvjeta njegovom postavljanju u oko Hrvatima. Ta sigurno se SDA ne bi zezala s nekontrolabilnim, moralnim i visprenim Hrvatom.

No bez obzira na tu spoznaju, do sada u SDA nisu imali snažan dokaz za njegovo proglašenje pravno nesposobnim analfabetom.

On ga je međutim prije nekoliko dana sam dao.

Naime kazavši da je Ustavni sud BIH riješio slučaj Ljubić da to Parlament više nema što rješavati jer je to riješeno odlukom Ustavnog suda BIH o brisanju pojedinih članaka, Nametnuti je tom izjavom, koju mu je došapnuo jedan od njegovih “pismenih” habibi savjetnika, pokazao da on izgleda uopće nije pohađao Pravni fakultet, nego nekakvu pomoćnu školicu, kakovih na sarajevskim benzinskim pumpama ima ohoho.

I da najpopularniji alkos u BH muslimana, uopće ne poznaje termin trodiobe vlasti.

Te da mu nije jasno da zakone nigdje u svijetu ne donose i ne mijenjaju sudovi niti sudska vlast nego Parlamenti. Dakle Zakonodavana vlast.

Ustavni sud je tek ovlašten štetne protuzakonske članke staviti ad acta. Kao privremenu mjeru dok zakonodavno tijelo ne donese nove. Time nije izglasan novi zakon. Time su protudržavni dijelovi pojedinog zakona “stavljeni u karantenu”.

Predsjednik države koji tvrdi da je neki sud, umjesto Parlamenta, preinačio zakon i da je stvar time riješena, nije dorastao funkciji koju obavlja. On je pravno nepismen, neupućen i potpuno nedorastao funkciji za koju ga je SDA postavila.

U političkom smislu on je neuračunljiv za funkciju na koju je postavljen.

Stoga SDA ipak ima polugu kako ga smijeniti. No da bi to provela mora prvo u Parlamentarnu skupštinu BIH uputiti prijedlog zakona o impeachmentu. Zakona koji ima svaka demokracija svijeta.

Hoće li to SDA uraditi? Zavisi hoće li se alkos u budućim istupima srediti ili će i dalje nastaviti kompromitirati bošnjačko pitanje u BiH. Mi mu s te strane želimo dobro zdravlje i još bolju kapljicu.

No nemojte se čuditi ako vam ovaj tekst, koji sada djeluje kao  uranjen i predvremenski jedan dan postane posve logičan i usklađen s dobom u kojem živite. Dobom raspada jedne zemlje, koja je ubijena u 15 stoljeću, dolaskom nekog kalifata. I koja poslije tog nikada više nije dobila šansu da se obnovi. Zahvaljujući ne samo UK-u koji je oborio SanStefanski mir, nego upravo SDA-u i Komšiću.

Impeachment is the process by which a legislative body or other legally constituted tribunal initiates charges against a public official for misconduct.[1][2] Impeachment may be understood as a unique process involving both political and legal elements.[3][4][5]

In Europe and Latin America impeachment tends to be confined to ministerial officials[6] as the unique nature of their positions may place the minister beyond the reach of the law to prosecute, or their misconduct is not codified into law as an offense except through the unique expectations of their high office. Both “peers and commoners” have been subject to the process however.[7] From 1990 to 2020 there have been at least 272 impeachment charges against 132 different heads of state in 63 countries.[8] Most democracies (with the notable exception of the United States) involve the courts (often a national constitutional court) in some way.[9][1]

In Latin America, which includes almost 40% of the world’s presidential systems, ten presidents from six countries were removed from office by their national legislatures via impeachments or declarations of incapacity between 1978 and 2019.[10]

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x