Published On: Pet, stu 19th, 2021

Necijepljeni u Njemačkoj u novim problemima

Njemačka savezna i državna vlada, zbog rekordnih brojeva slučajeva koronavirusa, dogovorile su se u četvrtak o novim mjerama protiv širenja virusa, što uključuje veća ograničenja za one koji nisu cijepljeni protiv COVID-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluke su donesene tijekom videokonferencijskog sastanka između ureda Angele Merkel, Olafa Scholza koji vodi koalicijske pregovore za formiranje nove vlade Njemačke i premijera 16 saveznih država.

Savezne države će uvesti strože mjere ako stope hospitalizacija zbog COVID-19 pređu dogovorene referentne vrijednosti u njihovim regijama.

Ako stopa hospitalizacija pređe tri na 100.000 ljudi, bit će uvedeno “2G pravilo” prema kojem samo cijepljeni i oporavljeni od COVID-a mogu boraviti u zatvorenim javnim prostorima, kao što su restorani, kafići i kulturni objekti.

U slučaju stope hospitalizacije iznad devet na 100.000 ljudi, savezne države primjenjivat će stroža pravila i ograničiti osobne kontakte u javnim prostorima.

Trenutno je, u 12 saveznih država, među kojima i u Bavarskoj, Saskoj i Tiringiji, stopa hospitalizacije veća od tri na 100.000.

Sudionici sastanka pozvali na cijepljenje zaposlene u zdravstvenom sektoru, u bolnicama i staračkim domovima, koji rade s osjetljivim kategorijama.

Njemačka je u četvrtak zabilježila najveći dnevni broj slučajeva koronavirusa od početka pandemije, a dužnosnici su upozorili da su bolnice na granicama svojih kapaciteta.

Institut “Robert Koch” registrirao je 65.371 novu infekciju u posljednja 24 sata i 264 smrtna slučaja.

Broj aktivnih slučajeva povećao se na 532.600, što je novi maksimum u  četvrtom valu pandemije. U jedinicama intenzivne njege u srijedu je bilo 3.376 teško bolesnih pacijenata, od kojih je 1.710 na respiratorima.

Vladin je cilj bio cijepiti najmanje 75 posto stanovništva da bi se spriječio eksponencijalni rast broja novih infekcija.

Prema podacima od četvrtka u Njemačkoj je 56,4 milijuna ljudi, ili 67,8 posto stanovništva, potpuno cijepljeno protiv COVID-19.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Žuti mravi
Žuti mravi
8 mjeseci prije

Oni i Austrijja a Hrvatska kopira su izgubili svaki kompas