Published On: Pet, ožu 12th, 2021

NEĆE VIŠE, ŽAO MU JE Tuzlak priznao da je prijetio glavnoj tužiteljici, dobio godinu uvjetnog zatvora, a oduzeli mu računalo

Optuženi Petrović Ranko rođen 1990. godine u Tuzli, u nazočnosti odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo – napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili uhićenju slobode počinitelja kaznenog djela iz članka 241b. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 25.09.2020. godine.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 godine, ponovo ne počini kazneno djelo.

Optuženi je priznao da je tijekom ožujka 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja, uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje. Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući računarsku opremu.