Published On: Ned, lis 27th, 2019

Ne znamo pratite li dramu s Jerryjem, odbjeglim bikom za kojeg cijela Hrvatska navija. Evo kratkog pregleda

Priča o biku bjeguncu iz klaonice u Kaštel Starom već treći dan zaokuplja javnost. Nesretna životinja u želji da ostane na životu sada je pobjegla već drugi put, a zbog svoje neuhvatljivosti u međuvremenu je od milja nazvan Jerry. U nastavku donosimo malu kronologiju slučaja o biku za kojeg cijela Hrvatska navija.

1. POLICIJA JAVLJA DA JE BIK POBJEGAO

U petak poslijepodne Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila je neobičan poziv građanima u kojem ih moli da im pomognu u hvatanju odbjeglog bika iz klaonice u Kaštel Starom. Objavili su da je bik težak 650 kilograma u poslijepodnevnim satima pobjegao iz klaonice, te krenuo najvjerojatnije prema Rudinama i da im jave ako ga bilo gdje primijete. U pomoć u lovu na životinju uključili su i lovačko društvo i veterinarsku službu. Za bikom tragaju i njegov vlasnik Ivan Božić te mesar koji ga je trebao smaknuti Petar Skejo

2. MESAR JE ISPRIČAO KAKO JE POBJEGAO

Mesaru Skeji još uvijek nije jasno kako je bik pobjegao. “Postoje sve pregrade, sve od inoksa jako masivno, ali jednostavno on je to s lakoćom preskočio i otrgnuo se i jednostavno ga je bilo nemoguće zaustaviti uz sve napore. Svi naši djelatnici su krenuli za njim, njih deset, ali bezuspješno”, ispričao je za Index dodavši kako je nesretna životinja potrgala sve pred sobom. Mesar Skejo za RTL je objasnio i kako se bik preplašio: “Valjda kad je osjetio krv, osjetio se ugrožen”.

3. JAVNOST JE POČELA NAVIJATI ZA BIKA

U javnosti su se odmah nakon prvih vijesti pojavili komentari kako bi spretnu životinju, kad je već pobjegla od smrti, nakon pronalaska trebalo i poštedjeti. “Ne dao bog da ga uhvate”, komentirali su ljudi na društvenim mrežama. Neki su se počeli javljati vlasniku klaonice da bi ga voljeli udmomiti. “Ne prestaju zvoniti telefoni o udomljavanju. Što je meni smiješno, kao da je pas ili mačka, a ne bik od 700, odnosno 650 kilograma”, ispričao je.

4. VLASNIK JE OBEĆAO DA ĆE GA POŠTEDJETI

Vlasnik bika Ivan Božić na kraju je obećao da će biku poštedjeti život. “Kad je već uspio izmigoljiti sigurnoj smrti, sigurno će ostati na životu. Imat će hotel s pet zvjezdica po Dalmatinskoj zagori”, kazao je vlasnik za 24sata.

5. UŠETAO JE JEDNOJ GOSPOĐI U DVORIŠTE

U međuvremenu se javila i gospođa Ivana Klarić, koja je prepričala svoj susret s odbjeglim bikom koji joj je ušetao u dvorište. Prestrašena gospođa tada je u pomoć, kaže, pozvala i susjedu kako bi utvrdile da se radi o slavnom bjeguncu. “Ja sam izašla i pogledala desno, a on kopitom grebe i ja govorim: evo lički medvjed. Nisam znala, to je bilo ogromno nešto. Vratim se u kuću, ja govorim da haluciniram, nešto mi nije jasno – gdje će biti bik, ustvari krava sam mislila. I onda sam zvala susjedu, i kažem joj daj molim te pogledaj kroz prozor je li stvarno meni krava ispred vrata. A u stvari, to je bio bik”, ispričala je Klarić za RTL.

6. USPJELI SU GA UHVATITI. I ONDA JE OPET POBJEGAO

Nakon dva dana potrage objavljena je vijest kako se biku ušlo u trag te da je naposljetku pronađen. Mesar ga je ugledao na području Rudina, a tu je vijest potvrdila i policija. Međutim, sam Skejo kasnije je priznao kako nesretnu životinju nije uspio zadržati. Za 24sata je kazao da su ga uspjeli su staviti u obor, ali je Jerry uspio pobjeći dalje u brda.

“Po noći su ga u zamku stavili, ali nisu ga fizički uvatili. Ušao je u obor, ali je uspio opet izmigoljiti i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sjever u Rudinama. Prije je bježao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo”, dodao je. Potraga za Jerryjem se tako i dalje nastavlja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare