NE ZNAM JA NIŠTA JA SAM OVDE ZBICIKLON: Zbog čega je sve studentica plakala?

Otkako je, shvativši da ipak ne može završiti fakultet, pristala uzeti dužnost ambasadorke u Češkoj, dužnost koju u šali naziva svojom, Martina Mlinarević neprestano plače. Tako se barem može iščitati iz njezinih objava u kojima prečesto opisuje svoje suze koje joj briše novi suprug i stalno se čudi zašto njegova hrabra žena – plače.

U skladu s tim, ni prva repatrijacija ove čudom veleposlanice, poznate po tomu jer jedina od diplomacije nema – diplomu, nije mogla proći bez suza. Uz naglasak kako nije toliko plakala ni u najtežim životnim trenutcima.

piše: Gabrijela Arapović l Bild.ba

Što plačeš, pitat će me u tom trenutku moj partner i najbolji prijatelj, moj suputnik i suborac, znajući da nisam plakala ni u raku, ni u političkom ratu, ni u čerečenjima bilo kakve vrste.

Nemam pektoralni mišić, eto to ti je, napisala je Mlinarević u objavi na Facebook stranici.

Nedugo zatim, vjerojatno zbog mora fotografija koje govore kome je sve poslala vitamine jer valjda ni vitamini ne pomažu zdravlju ako se ne fotografiraju, naša veleposlanica je napisala novi tekst u kojem ponovno plače prvi put.

Nisam plakala od raka. Jutros jesam. I nije me sram priznati, ponosno je poručila Mlinarević, kao da joj plaća teče po broju prolivenih suza.

Prosječnom čitatelju ne bi smjelo promaknuti ni koliko mnogo veleposlanica u zadnje vrijeme zaboravlja.

Prvo je zaboravila kako je javno na televiziji lagala da je profesorica hrvatskoga i engleskoga jezika, iako nije završila nijedan fakultet, što može zaključiti bilo koja malo pismenija osoba iz veleposlaničinih banalnih gramatičkih grešaka. Ali tko se još brine o pravopisu i kompetencijama kad Mlinarević dere bošnjački kao da je rođena u Tuzli! Tako je svaka objava napisana isključivo jezikom kojeg je tek odnedavno počela govoriti, pisati i promovirati jer građanska raja ipak to voli.

Zabrinjavajuće je također što je veleposlanica počela zaboravljati i osnovne pojmove. Tako dok je cijeli svijet čestitao Uskrs katolicima, Mlinarević je poslala čestitke Bosancima i Hercegovcima. Ili možda jednostavno ne smije ni spomenuti ništa hrvatsko? Je li ta riječ zabranjena u karijeri podobnih unitarista? Ili je bolje da veleposlanica nastavlja nazivati građane koji je plaćaju „maloumnicima“?

Inače, ne smijemo zanemariti javnu brigu Mlinarević za studentima u Češkoj. Toliko se zabrinula, da je izvukla studente na hodnike studentskog doma u koji se već bio uvukao koronavirus. Za potrebe fotografije, naravno, Par dana nakon, svi su bili pozitivni.

Martina M. sa studentima dok traje zabranja okupljanja | FOTO: Facebook

Za kraj, ono što je posebno zanimljivo jest činjenica kako je naša apolitična veleposlanica izgubila dar za kritiku vladajućih elita, na kojoj je prvotno stekla popularnost. Naime, dok u BiH ljudi umiru nepregledani, dok glavni grad države vodi utrku tko će imati službeno manje zaraženih, što rezultira mrtvim ljudima, Martina Mlinarević Sopta vozi bicikl. Valjda nam time po tko zna koji put nesvjesno poručuje: Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom!

Bild.ba

more recommended stories