Published On: Sri, kol 21st, 2013

NE ZNA ČOVJEK ZA APAURIN Neće biti niti nasilnog niti ‘mirnog’ otcjepljenja RS-a

SARAJEVO – Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je u današnjem saopćenju pozvao da se priče o podjelama u zemlji, otcjepljenju i sl.. ostave po strani a da se energija usmjeri na goruća pitanja kao što je potrebna borba protiv bijede, siromaštva i nepravde svake vrste, što, kako navodi on, osjećaju gotovo svi građani.

“Kao što je meni jasno da nema nasilnog ili ‘mirnog’ ukidanja Republike Srpske, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u RS-u, nadam se da su konačno političari iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata shvatili težinu priča o otcjepljenju i samostalnosti te eventualne posljedice.

Nema i neće biti niti nasilnog niti ‘mirnog’ otcjepljenja RS-a.

Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji. Po ne znam koji put ponavljam – misliti da se mogu ostvariti nečiji nerealizirani ratni ciljevi ‘mirnim’ putem je zloslutno i neodgovorno, prije svega prema svom narodu, ali i prema drugim narodima, kao i prema svima koji žive u BiH “, citat je iz Komšićevog saopćenja.

Od takvih ambicija svi ćemo imati štetu, zaključuje on.

“Zato je bolje da zaboravimo priče o otcjepljenju, ukidanja, daljnjim podjelama, nametanjima, političkim i etničkim prevarama i posvetimo se pravom poslu”, naveo je.

FENA


uskrs ephzhb