Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

HELEZ GA ZGAZIO, NAROD GA PREZIRE, NE ŠLJIVE GA HSP JANJIČARI: Hoće li u Miljacku?

Must Read

Zivko_Budimir_nnZahtjev fikus predsjednika Helezistana Živka Budimira da revizijski timovi Federalnog ministarstva za pitanje branitelja i invalida rata zaustave daljnju reviziju korisnika braniteljsko-invalidske zaštite dok se ona ne vrati, kako je kazao, u zakonske okvire nije prihvaćen.

 

Umjesto da razmotre zahtjev predsjednika FBiH, na posljednjoj sjednici federalna Vlada u kojoj ima i ministara iz HSP-a, stranke iz čijih je redova Budimir imenovan na spomenutu poziciju, jednoglasno su, kako stoji u službenom priopćenju, prihvatili odluku kojom se utvrđuju kadrovske i materijalne pretpostavke za izvršenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite.

 

Federalni ministri su zaključili da su za provođenje Zakona zaduženi revizijski timovi za kontrolu i revizijski tim za koordinaciju, a kadrovske i materijalne pretpostavke za njihov rad bit će osigurane u okviru sredstava proračuna Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata. Ne samo da revizija nije zaustavljena po nalogu predsjednika FBiH, nego je odlučeno da s ciljem osiguranja kadrovskih pretpostavki za provođenje zakona, resorni federalni ministar može angažirati vanjske suradnike na temelju ugovora o djelu, piše “Večernji list”.

 

List podsjeća kako je Živko Budimir prije nekoliko dana najavio kako će ministru za braniteljska i invalidska pitanja FBiH, premijeru Nerminu Nikšiću i Zavodu PIO/MIO, poslati obavijest o obustavljanju revizija, jer iskače iz zakonskih okvira. Planirao je pozvati županijske ministre za ova pitanja, direktore uprava za pitanja branitelja i ratnih vojnih invalida, da povuku prijedloge za imenovanja članova revizijskih timova i zaustave dalju reviziju.

 

“Večernjak” podsjeća da je predsjednik FBiH Živko Budimir 11. travnja ove godine donio odluku o raspuštanju Tima za koordinaciju revizijskih timova, i to stoga što spomenuti tim nije ili je bio spriječen da radi svoj posao: koordinirati, pratiti i nadzirati rad revizijskih timova, praviti planove za njihov rad i slično. Unatoč odluci predsjednika FBiH o raspuštanju Tima za koordinaciju, Ministarstvo za pitanje branitelja i invalida rata je nastavilo po staroj praksi. Sad za to ima i potporu federalne Vlade, koja je stigla i od HSP-ovih ministara, piše “Večernji list”.

 

Nakon svega nije isključena mogućnost da Budimir već sljedećega tjedna podnese ostavku na sve dužnosti unutar stranke.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -