Ne pridajemo značaja onome što radi Tužiteljstvo BiH, ne radimo ništa protuustavno

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Republika Srpska radi sve u skladu da Ustavom i da ne pridaje previše značaja tome što radi Tužiteljstvo BiH, ali je istaknuo da će se on odazvati na poziv te institucije, koji do sada nije stigao.

“Onog momenta kada dođe bilo kakav poziv, ja ću se uredno odazvati”, rekao je Višković novinarima u Foči, prenijela je Srna.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska neće napraviti nijedan potez koji nije u skladu s Ustavom.

“Mi ništa ne radimo što je protiv Ustava, protiv bilo kakvog njegovog rušenja. Mi smo previše odgovorni, svjesni ljudi, ne bismo sebi dozvolili da donosimo bilo kakve odluke koje su protuustavne. Sve radimo u skladu s Ustavom i tako ne pridajemo previše značaja tome što Tužiteljstvo radi. Oni rade svoj posao, mi svoj”, istaknuo je Višković.

Narodna skupština Republike Srpske 10. prosinca je na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih s Republike Srpske na razinu BiH.

Tužiteljstvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više osoba zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo napad na ustavni poredak./HMS/