Published On: Čet, sij. 25th, 2018

NE DAJ SE ŽELJKO: Taj način gospođe i obrazi seljanke…

Željko Komšić, disident SDP-a, tvorac GS-a disidentacijom gorih od sebe, uglavnom , jedan onako, ma hajte lik, koji želi biti duže na poziciji predsjednika od samog Tita i koji  na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH juriša s namjerom da narod njegovog oca, narod koji je prepolovljen, protjeran iz Srpske u jednakoj mjeri ili čak manjoj nego iz FBIH gdje je dodatno ubijan uz tekbir i puške Armije koju je i sam Komšić nosio, jučer je dao Hrvatima u BiH ponudu koju bi samo lud Hrvat mogao odbiti.

Naime, gostujući u programu televizije N1, na pitanje što to on, Željko, može ponuditi Hrvatima, Komšić je ispalio: „Obraz! Obraz im mogu ponuditi.“

Komšić ne bi postojao kao fenomen da gore pomenuti narod nije doživio što je doživio. Genocid na prostoru VRS i Armije BIH. Dakako svojom krivnjom ako slušamo medije na kojima je Komšić hit. I koji su po SDP mjerilima tu , da služe SDP-u.

Obraz po mjeri unitarnog  značiti biti pijun u rukama onog nacionalizma koji je na današnji dan izvadio srce Kreši Rajiću u Dusini.

I iako Hrvati znaju popovati o Bošnjacima kao ovakvom ili onakvom narodu, molim vas kažite nam za jednog Bošnjaka koji bio htio pristati biti bošnjački Željko Komšić? Ne postoji takav čovjek.

Obraz  po Komšiću opet znači zaraditi milijun maraka na nesreći vlastitog naroda.

Obraz znači u tih divnih  8 godina ničega šutiti ko zadnja sarajevska puslica o činjenici da se slučaj Bugojno još uvijek ne otvara.

K tomu Komšić je sve  popratio i dramaturškim pokazivanjem kažiprstom na vlastito lice.

Ne bi dalje posebno komentirali ovaj istup.

Jer  Komšić je zapravo tek samo indikacija, ne neki faktor.

On postoji dok postoji u BIH u sistem ugrađena narušenost Daytona. On je metastaza jednog nacionalizma koji nikako da shvati.

On je mjerna jedinica unitarne gluposti  koja BIH shvaća kao konfekciju a ne složenu matricu. Unitarizma koji  je odlučio uništiti BIH.

Treba pozdraviti svaku njegovu riječ. Svaku namjeru.

Jer sistem koji živi od šovinizma, samo šovinizam preko mjere i može uništiti.

Samo naprijed Komšiću.

Pusti ih što ti govore.

Ne daj se.

Ines.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Oznake:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer