Published On: Uto, pro 18th, 2018

Ne bacajmo iskorištene hrvatske političarke. Reciklirajmo ih!

Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka, za N1 je govorila o Deklaraciji o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini usvojenoj u petak, 14. prosinca, u Hrvatskom saboru. Između ostalog, poručila je da će Deklaracija izazvati nikakve učinke i da nije imala pretjeranog odjeka ni u samoj Hrvatskoj.

Osvrnula se i na djelovanje Željka Komšića, kojeg su Bošnjaci izabrali za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

“Ne bi ocjenjivala bilo koju izjavu Komšića. Ali mislim da onaj tko je pobjednik mora odmah ponuditi ruku pomirenja i suradnje političkim protivnicima. Njegova uvjetna prijetnja Hrvatskoj zbog Pelješkog mosta nije trebao biti potez nekoga tko je pobjednik”.

Poručila je i vlastima svoje zemlje da se moraju sresti s Komšićem čim prije jer je on taj koji predstavlja Hrvate u Bosni i Hercegovini, ne objasnivši kako Komšić može predstavljati Hrvate ako ga oni nisu izabrali.

Komentirala je  Kosor i Dragana Čovića rekavši da ima “povijesnu priliku učiniti mnogo dobrih i hrabrih koraka u smislu pružanja ruke”.

Izbor Milorada Dodika za člana Predsjedništva je okarakterizirala kao “apsurdnim” podsjetivši da govorio da ne priznaje Bosnu i Hercegovinu i da Sarajevo nije njegov glavni grad./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare