Published On: Ned, lip 12th, 2022

NAZI CRTAČI NAŠIH JAMA: Sve su učinili da zavade slavenske narode Balkana. Sad su “zabrinuti za nas” više nego za Ukrajinu…

Austrija nikad neće pristati na članstvo Ukrajine u Europskoj uniji na štetu zemalja zapadnog Balkana, rekao je predsjednik austrijskog parlamenta Wolfgang Sobotka (Narodna stranka Austrije ÖVP) u subotu.

„Austrija nikada neće pristati na kandidatski status Ukrajine na uštrb zemalja Zapadnog Balkana”, rekao je Wolfgang Sobotka u intervjuu za Austrijsku novinsku agenciju APA.

Austrijski kancelar Karl Nehammer (ÖVP) “nedvosmisleno” je dao do znanja da za Ukrajinu neće biti ubrzanog postupka približavanja Europskoj uniji, rekao je Sobotka, prenosi agencija HINA.

Predsjednik austrijskog parlamenta zauzeo se za intenzivniji pristup procesu približavanja zemalja Zapadnog Balkana Europskoj uniji.

“Za nas je presudno ne samo da zemljama zapadnog Balkana ponudimo perspektivu punopravnog članstva u EU nego i da im pokažemo put kako da dođu do Europske unije”, rekao je političar vladajuće narodnjačke stranke.

Sobotka je branio i austrijski tzv. “non paper” po kojem bi zemljama Zapadnog Balkana bilo ponuđeno približavanje Europskoj uniji u određenim područjima što je shvaćeno kao odbacivanje perspektive punopravnog članstva.

„Mislim da bi za zemlje zapadnog Balkana to bilo dobro rješenje. Punopravno članstvo time nije isključeno”, rekao je Sobotka o tom neslužbenom dokumentu koji su sastavili austrijski ministar vanjskih poslova Alexandar Schallenberg i EU ministrica Karoline Edtstadler (oboje ÖVP).

Takav pristup spriječio bi pogreške iz prošlosti kao u slučaju Rumunjske i Bugarske za koje se tek nakon nakon ulaska u punopravno članstvo rješavalo pitanje vladavine prava.

“Mi ne želimo da se ova situacija ponovi”, rekao je Sobotka.

Istaknuo je Srbiju koja već pregovara s Europskom unijom i koja je, po njegovu mišljenju, u poglavlju gospodarskih integracija u EU odmaknula mnogo dalje nego u području vladavine prava.

“Austrijski ‘non paper’ omogućava pravno osiguranje integracije integracije prije ispunjenja uvjeta po pitanju vladavine prava”, rekao je Sobotka.

“Nama je potreban međukorak koji bi nekim zemljama omogućio da ostanu na pravom putu”, zaključio je Sobotka.

On je istodobno kritizirao bugarsku blokadu otvaranja pregovora između EU-a i Sjeverne Makedonije i dodao da bi “non paper” u budućnosti onemogućio ovakve blokade.

guest
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
9 mjeseci prije

,, Naći crtaći naših jama…….,,.

Odličan naslov.

Pogadja u suštinu odnosa germana prema Balkanu.

ZAVADI PA VLADAJ.
Ovu politiku primjenjuju 500 godina prema nama.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
9 mjeseci prije

Preko 1000 god..
Gamad germanska..krenula da “pomogne” braci Hriscanima protiv Islamske najezde
A oni popljackali i ubijali Slovene dok su Pravoslavni Sloveni bili u borbama sa Muslimanima..
(Barbarosa)..
Gamad su to nazzzisticka do dan dani..
Treba ih definitivno hidrogenizovati do zadnjeg atoma…za vijek vijekova..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
9 mjeseci prije

Slovenima su najveći neprijatelji Sloveni…konkretno Serbi i Rusi..

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
9 mjeseci prije

Koji su svim ostalim Slovenima stvorili drzave..a oni ih onda prodali Germanima…
Grize savest..vaggino katollicka..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
9 mjeseci prije

Servi su naravno najveci faktor nestabilnosti na balkanau a sve zato sto su mjesavina turske,ilirske,slavenke,vlaske i ko zna koje DNK.
Najmanje je slavenske a najvise antolu -altajske haplo grupe.
Servi,najvise ste turci od svih naroda na balkanu,cak i od samih turaka

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
9 mjeseci prije

Turccinnee, govoreći o Srbima ti govoriš o sebi.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
9 mjeseci prije

Ha,ha dasta nebi mi ni mrava zgazili da nas drugi,mrski germani,ne huskaju.I mi ne poöazimo jedni na druge dok nas Anglosaksonci puskom ne natoraju.A veliki Njegos davno napisa da nas u jednom loncu skuvaju ni corba nam se pomjesala nebi.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
9 mjeseci prije

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

Đikan
Đikan
9 mjeseci prije

Mamu vam djikansku teroristicku ko nas bre zavadi…ko bre zavadi dva komunjare Zlobu cetalja i njofru ujku MAČEKOVCA…vama macekovcima i drazinovcima kriva germanima i Evropa,a imali ste nalog da uništiti Bosnu i Bosnjake MAMU vam..

Cao masoni
Cao masoni
9 mjeseci prije

Popiskim sve redom od Plenkovica do njegove bratije u saboru do Brisela.Pa jeste li vi normalni , dignite ruke od Hrvata bih.Pun vas je k…c.Nadjite nekoga drugog pa se izivljavajte.Sikter svi..

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Cao masoni
9 mjeseci prije

Svi za KNIN…ili vratite djikane…

Cao masoni
Cao masoni
9 mjeseci prije

Covicu raspusti HDZ i zabi se u svoju vilu i ne pojavljivaj se vise da te ne gledamo.Ucini nam bar tu uslugu.Ne klizi nam se po nervima.Povijest ce pisati o izdaji.Cao nece vise da moze…

Last edited 9 mjeseci prije by Cao masoni
Đikan
Đikan
9 mjeseci prije

Ipak ja mislim da ćemo mi muslimani na kraju balade biti pojas gaze samo ćemo biti gladniji i smrznutiji..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
8 mjeseci prije

Reče era koji mrzi Bošnjake i čija je mržnja jedino veća od mržnje Hrvata prema erama koji se prave Hrvati!