Published On: Pon, svi 27th, 2013

Navijački izgredi u Mostaru; Policija privela veliki broj navijača Zrinjskog

Uoči mostarskog derbija u posljednjem kolu Premier lige BiH izbili su neredi između ‘navijača’ i policije. Naime, nakon što su dva autobusa navijača Zrinjskog ”puštena” prema stadionu Veleža u Vrapčićima, došlo je do nereda kod hotela Ero.
 
Letjele su boce i kamenje, pa su ‘plavci’ bili prisiljeni baciti suzavac kako bi smirili napetu situaciju, te rastjerali ‘navijače’ koji su se razbježali po okolnim ulicama. U metežu razbijeno je i jedno staklo na Hotelu Ero.
Na licu mjesta dalo se vidjeti kako je uglavnom riječ o maloljetnim ”navijačima”.
Kako je za portal Bljesak.info izjavio član uprave HŠK Zrinjski, organizirani dolazak gostujućih navijača odgođen je nakon što su se navijači solidarizirali s određenim brojem navijača za koje policija nije dala zeleno svjetlo za odlazak. Na gostujućoj je tribini skupina od dvadesetak navijača.
Prema informacijama mostarske policije, grupa navijača kojima je zabranjen pristup derbiju pozvala je ostale navijače da napuste autobuse i da zajedno pješice krenu na utakmicu.
Pokušali su prvo preći preko mosta u Sjevernom Logoru, a kad tu nisu uspjeli, krenuli su na istočnu stranu grada preko Carinskog mosta, gdje ih je već čekala policija koja ih je spriječila u tome. Zbog toga su pokušali izazvati veće nerede i iskaliti bijes na policiji. Oštećeno je jedno policijsko vozilo. Međutim, u nekoliko minuta policija je suzavcem rastjerala huligane te ih počela uhićivati i privoditi“, rekao je novinaru agencije Anadolija načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić.
On je napomenuo kako se nije radilo o “velikom incidentu”, ali je “policija reagirala brzo i u nekoliko minuta spriječila huligane iz navijačke grupe Zrinjskog da ostvare svoj naum“.

Odmah nakon što se situacija na ulicama Mostara smirila, policija je započela s privođenjima navijača Zrinjskog koji su se nalazili na popisu za gostovanje u Vrapčićima. Prema sumnjama policije navedene osobe koji su bili na spisku mogli su sudjelovali u neredima. Tijekom kasnih poslijepodnevnih sati, skoro 200 osoba pozvano je, a veliki broj njih je ili priveden ili dragovoljno pristupio u prostorije PU Mostar na davanje iskaza i eventualno daljnje procesuiranje. Tijekom samih izgreda uhićeno je sedam navijača.
Bljesak.info