Published On: Čet, svi. 18th, 2017

Navijači Sarajeva igračima dolazili na vrata i prijetili smrću

Nogometaši Sarajeva slavili su u srijedu u Širokom Brijegu s 1:0, pa je osvajač Kupa BiH odlučen tek izvođenjem jedanaesteraca. Domaći su imali više znanja i sreće te osvojili pehar, a za službenu stranicu kluba FK Sarajeva govorio je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine toga kluba.

”Naši igrači odigrali su jednu fantastičnu utakmicu, ponajbolju u proljetnom dijelu prvenstva. U jednom izuzetno teškom ambijentu, bez podrške navijača, uspjeli su doći do pobjede. U penalima jednostavno nije bila sreća na našoj strani i poraz je sastavni dio sporta. Smatram da možemo biti ponosni na naše igrače kako su nastupili u Širokom Brijegu, jer su poslije više od deset godina ostvarili pobjedu na ovom gostovanju”, kazao je Ilievski dodavši:

Nakon utakmice pojedini igrači Sarajeva su imali velikih problema. Ilijevski je otvoreno govorio o tome.

”Nakon susreta, našim igračima Edinu Rustemoviću i Nerminu Crnkiću upućene su izuzetno ružne prijetnje od strane pojedinaca. Nepoznata skupina pojedinaca čak je Rustemoviću otišla na kućna vrata, gađali su prozor, dozivali su ga, a u stanu je bila njegova obitelj, sama, preplašena, kojoj su prijetili. Takvo ponašanje je za svaku osudu! To prelazi granice razumnoga ljudskog ponašanja i klub će uraditi sve da zaštiti svoje igrače od takvoga ponašanja. Edin Rustemović je igrač koji tri godine nastupa za Sarajevo, bori se za ovaj dres. Glavom ide na kopačku protivnika, igrao je ozlijeđen u više navrata, svoje zdravlje je stavljao na drugo mjesto kada je klub u pitanju i prilikom izvođenja penala, odlučno je digao ruku da izvodi penal. Stvar je sportske sreće ili nesreće u ovom trenutku što lopta nije završila u golu, ali, da li je to razlog da se obitelji prijeti i dolazi na kućna vrata?!

Nerminu Crnkiću stižu poruke, gdje mu se prijeti životom. Pričamo o momku, koji je drugi strijelac ekipe i koji je klubu donio mnogo radosti u ovoj sezoni. Kakvu poruku mi šaljemo na ovaj način?! Kako uopće poslije ovoga Sarajevo da dovede igrača u svoje redove, trenere ili omladince?! Ponavljam, klub će uraditi sve što je u mogućnosti da zaštititi svoje igrače u potpunosti u skladu sa zakonskim okvirima, jer smo svjesni da je ovo djelo neodgovornih pojedinaca”, rekao je Ilievski, dodavši:

”Čitava ekipa zajedno sa stručnim stožerom je izuzetno pogođena takvim događanjima, jer je zaista riječ o ozbiljnim stvarima. Ekipi i stručnom stožeru pružamo u potpunosti podršku u ovom teškom trenutku. Rustemović i Crnkić su od sinoć pod zaštitom kluba i izvjesno je da će dobiti slobodne dane, jer su emotivno potreseni. Izuzetno mi je žao momaka što su pretrpjeli tako loša iskustva i duboko se nadam da se ista neće ponoviti, jer naša je želja da Sarajevo bude klub koji će okupljati obitelji i stvariti jednu izuzetno lijepu sportsku priču. Prije nekoliko dana na sjevernoj tribini koševskoga stadiona jedan naš mladi navijač umalo je ostao bez noge zbog topovskoga udara, a takvim događajima, kao i ovim sinoćnjim jednostavno nije mjesto u sportu i zaslužuju svaku osudu”.

Pozvao je navijače Sarajeva na zajedništvo. ”FK Sarajevo uvijek će nastojati saslušati svoje navijače i u proteklim danima to je bilo i vidljivo. Želimo zajedno graditi jedno jako Sarajevo i u ovom trenutku je ekipi potrebna bezrezervna podrška i nadamo se da će navijači u subotu doći u velikom broju na derbi i bodriti momke svih 90. minuta”,, zaključio je Ilievski u razgovoru za službenu klupsku stranicu./HMS/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer