Published On: Pon, ruj 7th, 2020

Navalni se probudio iz kome

Njemački liječnici su također dodali i da je Navalni skinut s respiratora.

Aleksej Navalni probudio se iz kome, objavljeno je iz bolnice Charite u Berlinu u kojoj se liječi ruski oporbeni čelnik, piše BBC, prenosi Jutarnji list.

Njemački liječnici su također dodali i da je Navalni skinut s respiratora:

– Njegovo se zdravstveno stanje poboljšalo i reagira na podržaje, konkretno na govor – rekli su liječnici pa dodali da se i dalje ne mogu isključiti dugoročne posljedice teškog trovanja na njegovo zdravstveno stanje.

Podsjetimo, Navalnom je naglo pozlilo 20. kolovoza na letu iznad Sibira te je hitno prebačen u bolnicu u Omsku. Tamošnji su liječnici isprva posumnjali na troivanje pa ga isključili. Na molbe obitelji da im dozvole premještaj Navalnog u bolnicu u Berlinu isprva su odgovorili negativno pa su ipak promijenili mišljenje nakon snažnog pritiska međunarodne javnosti i medija.

Navalni je u bolnicu Charite u Berlinu prebačen 22. kolovoza, a prošlog su tjedna njemački liječnici objavili kako je nesumnjivo bio otrovan, i to najvjerojatnije nervnim agensom novičok kojim raspolažu ruske obavještajne službe, a koji je korišten u trovanju ruskog dvostrukog agenta Sergeja Škripala u Velikoj Britaniji prije dvije godine.

Obitelj Navalnog za trovanje je optužila Vladimira Putina i ruske vlasti. Kremlj je pak odbacio bilo kakvu umiješanost u ovaj slučaj.