Published On: Sri, pro 8th, 2021

NATO u BiH ima novu zapovjednicu. Slatka je…

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas je održana svečana primopredaja zapovjedne dužnosti između brigadnog generala Erica Folkestada (KoV SAD-a) i brigadne generalice Pamele McGaha (KoV SAD-a), koju je predvodio zapovjednik Zapovjedništva združenih snaga u Napulju, admiral Robert P. Burke.

Admiral Robert P. Burke poželio je dobrodošlicu brigadnoj generalici Pameli McGaha u NATO Stožeru Sarajevo, zahvalivši se brigadnom generalu Folkestadu na izuzetnom doprinosu misiji:

”Stalno smo se oslanjali na predviđanja i organizacijsku agilnost generala Folkestada u podršci međunarodnim nastojanjima ovdje u Sarajevu: bilo kroz pružanje pomoći Oružanim snagama Bosne i Hercegovine da suzbiju prijetnje izazvane koronavirusom kroz otvaranje četiri nove vojne ambulante; ili u radu s mojim suradnicima i Ministarstvom obrane da se završi detaljna procjena Bataljunske grupe lake pješadije OS BiH; ili u podršci prvoj velikoj vježbi posljednjih godina između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i KoVa SAD-a za Europu, nazvane Brzi odgovor. Već 17 godina ovaj Stožer pomaže ljudima Bosne i Hercegovine da grade bolju budućnost, a NATO stoji kao postojani partner s ovom ponosnom zemljom dok se posao ne okonča“.

Brigadni general Folkestad preuzeo je zapovjedništvo nad Stožerom prije godinu dana i u okviru NATO Partnerstva za mir predvodio važne inicijative u podršci lokalnim institucijama, uključujući i podršku reformskim aktivnostima Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga.

Govoreći o odlasku iz NATO Stožera Sarajevo, brigadni general Folkestad je rekao: ”Proputovao sam ovu zemlju uzduž i poprijeko i svugdje su mi ljudi govorili da samo žele vidjeti poboljšanja kako bi mogli ovdje živjeti i starati se za budućnost svojih obitelji. Čestitam Ministarstvu obrane i Zajedničkom stožeru na hrabrom vodstvu kako bi mladim ljudima u Oružanim snagama pružili priliku za bolju budućnost i stvorili za njih više mogućnosti da ostanu u Bosni i Hercegovini.“

Brigadna generalica McGaha dolazi s dužnosti zapovjednice 143. Zapovjedništva logistike, Orlando, Florida, što je najveće logističko zapovjedništvo za trupe KOV-a SAD-a za misije u inozemstvu koja broji više od 8,135 vojnika, 100 civila i 90 jedinica u 10 saveznih država.

Preuzimajući zapovjednu dužnost, brigadna generalica McGaha je rekla: ”Čast mi je stajati ovdje danas i velika privilegija da sam dobila priliku da budem na čelu NATO Stožera Sarajevo. Kao što neki od vas već znaju, ovo mi nije prvi put da sam u regiji. Ovdje sam bila stacionirana 1996-97. i odigrala svoju malu ulogu u podršci postavljanju temelja za mir i sigurnost. Radujem se novim kontaktima ne samo s Oružanim snagama, nego i širom populacijom u BiH. Jer u konačnici građani su ti koje mi ovdje podržavamo.“

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
8 mjeseci prije

Nato-okupatori, Erdoganovi plaćenici i islamisti – go home!

Nakon madrac-barunice Helić 🙁 sad nam se natakarila i divan-generalica 🙁 – daleko joj lijepa kuća 🙁 …

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  Mc Haso, elitni buregdžija
8 mjeseci prije

A slatka je, nemoj zayebavati…😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Mc Haso, elitni buregdžija
8 mjeseci prije

Bili ju ko beba zvečku