Published On: Pon, kol 6th, 2012

NATO SE POBOSANČIO: U BIH nisu plaćali porez

SARAJEVO – Bivši uposlenici NATO Štaba u Sarajevu podnijeli su nekoliko zahtjeva u vezi dodatnog plaćanja doprinosa Uredu za odštetne zahtjeve NATO-a/ EUFOR-a, međutim, nakon razmatranja zahtjeva NATO Štab je odbio njihove zahtjeve.

– Šest godina nama tadašnjim uposlenicima NATO Štab u Sarajevu nije uplaćivao doprinose, nije nam isplaćivao topli obrok niti kartu za prijevoz, tvrdi predstavnica bivših uposlenika NATO Štaba i jedna od organizatorica današnjeg prosvjeda ispred kampa Butmir Fikreta Podrug.

U izjavi za Fenu istaknula je da kako oko 70 bivših uposlenika, državljana BiH koji su radili u NATO Štabu, ustrajati u svojim zahtjevima te da su bivši uposlenici podnijeli zahtjeve Komisiji za odštetne zahtjeve te da očekuju pozitivno rješenje.

Priopćenjem se oglasio i NATO Štab koji navodi da je izmirio sve svoje obveze prema bivšim uposlenicima.

U priopćenju za javnost pojašnjeno je da NATO Štab Sarajevo cijeni rad svojih bivših uposlenika, ali da smatra da je propisno ispunio svoje obveze prema ovim bivšim uposlenicima, te je odbio njihove zahtjeve za dodatnom naknadom.

– Trenutno su svi uposlenici NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a prijavljeni odgovarajućim entitetskim fondovima socijalnog i zdravstvenog osiguranja, pri čemu financijske obveze koje proističu iz toga u potpunosti snose spomenuti štabovi, a ne uposlenici, navedeno je u priopćenju.

bitno.ba
0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare