Published On: Sri, tra 10th, 2013

Natječaji za autore stripa sa bh.. adresom

Udruženje “Drugi ugao” iz Sarajeva raspisalo je natječaje za šestu godišnju izložbu bh.. stripa, koji su otvoreni do 20. svibnja.
Raspisana su dva natječaja – tematski natječaj za najbolji strip-rad o temi “Parodija”, te opći natječaj za sve strip-radove nastale u protekloj godini od prošle izložbe radova bh.. strip-autora.
Radovi prikupljeni kroz ta dva natječaja bit će prikazani publici na izložbi koja će biti otvorena u Sarajevu, a poslije iu drugim lokalnim zajednicama diljem BiH. Natječaj je otvoren za sve autore koji su bh.. državljani, s mjestom prebivališta u BiH, bez obzira na spol i starosnu dob.
“Rad može biti urađen bilo kojom tradicionalnom ili digitalnom crtače tehnikom, dok ograničenja u likovnom izrazu, broju stranica prijavljenog stripa i broju autora koji su sudjelovali na istom projektu nema ograničenja”, saopšteno je iz Udruženja “Drugi ugao”.
Osnivači Udruge “Drugi ugao” su Esmir Prlja, Filip Andronik i Emir Pašanović, dugogodišnji strip-autori, animatori i kulturni radnici. Ističu da su osnovni ciljevi Udruženja inicirati, promovira i potiče edukaciju o stripu i drugim vizualnim umjetnostima, da se zalaže za zaštitu interesa članova istog te podrži njihovu učinkovitost i promovira njihov rad.