Published On: Uto, lis 20th, 2020

Nastavak pedofilskog skandala koji trese SAD: sud odbio žalbu Ghislaine Maxwell, dokumenti otkrili detalje zlostavljanja na otoku milijardera Epsteina

Američki okružni žalbeni sud na Manhattanu odbio je žalbu Ghislaine Maxwell, bivše djevojke sad već pokojnog seksualnog predatora Jeffreyja Epsteina na presudu koju je krajem srpnja donijela sutkinja Loretta Preska a u kojoj je presudila da javnost ima pravo na uvid u preko 80 dokumenata iz građanske tužbe koju je protiv Maxwellove podnijela Virginia Roberts, danas Giuffre, 2015. godine.

Današnja gospođa Giuffre je optužila Epsteina da ju je držao kao “seksualnu ropkinju” i prisiljavao je na seks s brojnim pripadnicima visokog društva, među njima i s britanskim princom Andrewom i to upravo uz pomoć Ghislaine Maxwell. Naravno, princ je ove navode demantirao, međutim Andrew, Virginia i Ghislaine pojavljuju se na fotografiji koja je snimljena u Maxwellinom stanu u Londonu, a na kojoj Andrew drži ruku oko struka Virginiju Roberts. Najnovijom presudom intimni detalji jedne, čini se, prilično poremećene veze, sad bi mogli izići u javnost. Ovi dokumenti su bili predmetom procesa u kojem su Maxwelličini odvjetnici pokušali zabraniti njihovo objavljivanje i korištenje na sudu što su opravdavali tvrdnjama da će njihovo objavljivanje kao posljedicu imati ‘prisiljavanje gospođe Maxwell da odgovara na intimna pitanja o svojem seksualnom životu’. Dokumenti su, tvrde odvjetnici, ‘vrlo osobni, povjerljivi i podložni zloupotrebi od strane medija’.

Virginia Roberts​ Giuffre tvrdi da ju je upravo danas 59-godišnjakinja Ghislaine Maxwell namamila u Epstinove “kandže” kad je ona imala samo 15 godina obećajući joj posao maserke. Dokumenti navodno otkrivaju i mnoge druge detalje zlostavljanja koje se odvijalo na otoku milijardera.

Ghislaine Maxwell je u lipnju ove godine uhićena u američkom gradu Bradfordu u saveznoj državi New Hampshire, a kada je u srpnju pretražen Epsteinov dom na Manhattanu, istražitelji su pronašli tisuće eksplicitnih fotografija među kojima su bile i slike maloljetnih djevojaka te sef pun CD-a naslovljenih s “gole djevojke”. Uostalom, Epstein je u kolovozu 2018. u razgovoru za The New York Times priznao da ima ‘prljavi arhiv’ o svojim slavnim gostima te da bi im ‘mogao naštetiti i osramotiti ih’. Jeffrey Epstein, lani je optužen za seksualnu trgovinu i zavjeru, kao i cijeli niz drugih seksualnih prekrašaja koji su uključivali maloljetne djevojke. U 66. godini života oduzeo si je život, i to samo dan nakon što su javno objavljeni sudski dokumenti koji sadrže imena žrtava, ali i njegovih bliskih prijatelja potencijalno povezanih s kriminalnim radnjama. Uhićen je 6. srpnja, dva dana poslije se na sudu izjasnio nevinim, a zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu mu je glatko odbijen. Izvršio je samoubojstvo 10. kolovoza prošle godine u zatvorskoj ćeliji no s njim, očito, nisu nestali i dokazi koji bi mogli uznemiriti ne samo Ghislaine Maxwell nego i mnoge druge.

Ghislaine Maxwell je rođena na Božić 1961. u imućnoj obitelji u Maisons-Laffitteu u Francuskoj, a odrasla u Britaniji gdje je njezin otac, Robert Maxwell izgradio impresivnu karijeru i poslovno carstvo. Taj britanski medijski mogul tijekom života je bio povezivan s raznim sumnjivim aktivnostima, a govorilo se čak i da je špijun strane obavještajne službe. U studenom 1991. ubio se na Kanarskim otocima, skočivši s jahte i utopivši se što Ghislaine nikada nije povjerovala nego je tvrdila da je njezin otac bio žrtva ubojstva.