Published On: Čet, srp 1st, 2021

‘Nasilnik, psuje poput kočijaša, urliče na kolege, a detalj o registarskim pločicama je jeziv‘

Gatesova reputacija šefa ‘s kratkim fitiljem’ krenula je nedugo nakon što je 1975. godine s prijateljem iz djetinjstva Paulom Allenom pokrenuo tehnološki div Microsoft. Glasnogovornik milijardera porekao je da je ovaj maltretirao zaposlenike.

Gates (65) našao se pod povećalom javnosti nakon što su on i Melinda Gates najavili razvod u svibnju te su se pojavile priče o njegovim navodnim izvanbračnim odnosima i druženjima s osuđenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom.

Bivši izvršni direktor Microsofta, koji je želio ostati anoniman, rekao je da je ‘sastanak s Billom značio jako puno vikanja, pa sam to pokušavao izbjeći’.

Psovke i vika

Drugi izvori kažu da je Gatesova omiljena izreka bila: ‘To je najgluplja je*ena ideja koju sam ikad čuo’, a tvrde i da je poznat po tome što svoje zaposlenike časti psovkama.

Gates bi navodno i pratio svoje zaposlenike tako što bi upamtio njihove registarske tablice.

Neki su zaposlenici Microsofta branili Gatesa kazavši da je ‘vikao na sve jednako’ i da oni cijene njegovu iskrenost, no priznaju da bi njegov stil upravljanja mogao zastrašiti neke zaposlenike.

‘Ne zna se šaliti niti povezati s ljudima’, rekao je jedan bivši direktor, koji je solo sastanke s Gatesom opisao kao neugodne.

‘Ako ti je rekao da mu se sviđa tvoja kosa, nije pokušavao koketirati s tobom. Zapravo mu se sviđala tvoja kosa’.

Trenutni zaposlenik Microsofta rekao je: ‘Što se tiče socijalnih interakcija, on je samo nezgodno ljudsko biće’.

image

Maria Klawe, bivša članica uprave Microsofta od 2009. do 2015., rekla je da ‘netko poput Billa Gatesa misli da se uobičajena pravila ponašanja na njega ne odnose’ i optužila ga je da nije bio otvoren za prijedloge o poboljšanju raznolikosti u kompaniji.

Klawe je rekla da se Gates ponašao kao da je ‘najpametnija osoba u sobi’ te da nije želio čuti za raznolikost.

Kazala je da bi, kad bi rukovoditeljice predložile inicijative za raznolikost, Gates navodno odgovorio: ‘Pokušavate li uništiti tvrtku?’.

Vječna tema

Glasnogovornik Gatesa rekao je da su ti navodi ‘gruba pogrešna karakterizacija’.

Gatesovi odnosi i susreti sa zaposlenicima dugo su bili tema rasprava kruga oko milijardera.

I sama Melinda Gates bila je zaposlenica u Microsoftu i radila kao menadžerica proizvoda 1987. godine, kad ju je milijarder prvi put pozvao da izađu nakon mjeseci koketiranja.

Godine 2006. Bill Gates je navodno e-mailom pozvao zaposlenicu Microsofta na večeru nakon što je prisustvovao prezentaciji koju je održala, izvijestio je The New York Times.

‘Ako vam je ovo neugodno, pretvarajte se da se to nikad nije dogodilo’, napisao je Gates u poruci koju je dobio The New York Times.

Djelatnica zaklade Gates rekla je novinarima da ju je milijarder pitao za spoj dok su bili na zabavi u New Yorku.

‘Želim te vidjeti. Hoćeš li večerati sa mnom?’, Gates je navodno rekao dotičnoj.

Veza s udatom ženom

U biografiji ‘Hard drive: Bill Gates i stvaranje Microsoftovog carstva’ iz 1992. godine, autor James Wallace otkrio je da je Gates navodno imao vezu s 13 godina starijom udanom ženom kad je imao 27 godina.

Prema navodima biografije, Gatesova navodna veza bila je sa suprugom direktora tvrtke Osborne Computer koji je živio u inozemstvu.

image

Izvršni direktor tvrtke Osborne Computer, koji je znao za navodnu aferu, rekao je Wallaceu da je ‘Bill tad stvarno volio starije žene’.

Adam Osborne, koji je razvio prvo komercijalno uspješno računalo poznato kao Osborne 1, navodno je tražio da Gates prestane viđati ženu svog zaposlenika.

‘Gates je na to odgovorio Osborneu da gleda svoja posla’, napisao je Wallace.

Sam Gates rekao je BBC-u da je ponekad znao hakirati softver za slaganje rasporeda svoje škole kako bi osigurao da bude jedini dječak u razredu.

‘Ja sam profitirao time što su lijepe djevojke barem sjedile u mojoj blizini. Nije da sam razgovarao s njima, ali barem su bile tamo’, rekao je Gates.

Posjećivao striptiz klubove

Wallace je rekao da je Gates, dok je pohađao sveučilište Harvard 1973. godine, posjećivao ​​striptiz klubove u četvrti Bostona koja se nazivala ‘borbenom zonom’ zbog zloglasnih striptiz klubova, porno kazališta i prostitucije.

Sâm Gates priznao je da je često posjećivao taj kvart.

‘To što sam tamo otišao ne znači da sam sudjelovao u svemu što se događalo’, rekao je Gates. ‘Jeo sam pizzu, čitao knjige i gledao što se događa. Otišao sam do zalogajnica’.

Wallace kaže da se Gatesova sklonost druženju sa ženama zadržala i nakon što je 1987. počeo hodati s Melindom Gates.

Navodno je Gates pozivao prijatelje na tulume i plivanje bez odjeće na svoj posjed Laurelhurst gdje se našlo i dosta striptizeta, rekao je Wallace.

‘Ne znam je li ih fizički dovozio onamo ili im je samo rekao gdje da dođu’, rekao je Wallace.

Robert X. Cringely, autor popularne trač-kolumne o informatičkom svijetu za InfoWorld, rekao je da je Gates navodno često bio pijan na raznim događanjima i after partyjima te da se ‘prilično lako napio’.

Gates, tad 33-godišnjak, odvezao bi se helikopterom do skijališta Les Arcs u francuskim Alpama na međunarodni sastanak Microsofta u ljeto 1988. godine gdje je navodno uhvaćen kako se valja po travi s nekom ženom.

Trudio se biti vjeran

Nakon što je počeo hodati s Melindom, Gates se navodno trudio biti joj vjeran, no ona je bila svjesna njegova ‘ženskarenja’. Par je u svojoj vezi čak imao i prekid koji je trajao oko godinu dana.

‘Bill se želio oženiti, ali nije znao može li se zapravo posvetiti obitelji i imati Microsoft’, rekla je Melinda u intervjuu za Netflixov dokumentarac ‘Inside Bill’s Brain: Dekodiranje Billa Gatesa’.

image

Čak i nakon što se oženio Melindom, Gates je 1997. za magazin Time rekao da je i dalje odlazio na godišnje odmore sa svojom bivšom djevojkom Ann Winblad, softverskom poduzetnicom s kojom je izlazio od 1984. do 1987. godine.

U međuvremenu se počelo pričati i da se Gates družio s Epsteinom, uključujući let za Palm Beach privatnim Epsteinovim avionom.

Gatesov glasnogovornik rekao je novinarima da Gates nije imao ‘apsolutno nikakvo poslovno partnerstvo ili osobno prijateljstvo’ s Epsteinom, a svi sastanci njih dvojice bili su u vezi s humanitarnim radom.

Epstein i neugodna pitanja

‘Izuzetno je razočaravajuće što je objavljeno toliko laži o uzroku, okolnostima i vremenskom okviru razvoda Billa Gatesa’, rekao je glasnogovornik.

‘Glasine i špekulacije oko gospodina Gatesa postaju sve apsurdnije i žalosno je što se ljude koji znaju jako malo ili ništa ne znaju, naziva ‘izvorima”.

Gatesovo poznanstvo s Epsteinom navodno datira iz 2011. godine, ali je za supružnike postala prijeporna točka u rujnu 2013. godine, objavio je Daily Beast.

Melinda Gates navodno je rekla prijateljima da je bijesna zbog njihovog navodnog prijateljstva i da ne želi imati nikakve veze s Epsteinom, ali izvori kažu da je Bill Gates navodno mnogo puta posjetio Epsteinovu kuću.

Bill Gates čak je navodno s Epsteinom pričao o svom ‘toksičnom’ braku, a ovaj mu je u tom pogledu dao i nekoliko savjeta.

Priče o Gatesu navodno su se skrivale godinama, ali sve je izašlo na vidjelo kad se Melinda razvela od Gatesa, rekao je zaposlenik Microsofta za Insider.

‘Svatko tko je nešto znao, sad je ta svoja saznanja mogao i iznijeti u javnost’.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x