Subota, 22 lipnja, 2024

Naši sugrađani stižu iz Sirije. Hoće li se moći uklopiti u radikalizirano Sarajevo?

Must Read

Prva skupina državljana Bosne i Hercegovine, koji su turistički boravili u Siriji i Iraku na dijelovima teritorija pod kontrolom egzotične Islamske države (IS), trebala bi biti deportirana u srijed.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, listovi u Sarajevu navode kako je najava o tome proslijeđena vlastima u BiH te kako se može očekivati povratak tridesetak osoba, od kojih je sedam žena i 16-ero djece, a ostalo su muškarci, no njihov točan broj još se ne zna.

“Imamo informaciju da će sredinom tjedna doći jedna skupina državljana BiH, ali ne znamo pouzdano koliko će ih biti izručeno”, kazao je neimenovani policijski dužnosnik.

Deportacija te skupine bila je najavljena prije dva tjedna, no odgođena je zbog tehničkih razloga. Svi oni u BiH stižu iz  kampova u Siriji pod kontrolom kurdskih i američkih snaga, a bit će prevezeni letom koji organizira američka strana.

Prema nepotvrđenim informacijama, u skupini treba biti najmanje sedam muškaraca koji su bili aktivisti u redovima islamističkih terorističkih organizacija i koji su zarobljeni nakon poraza tzv. Islamske države.

Među njima su naši dragi sugrađani raznih nacionalnosti, Hrvat Jasmin Keserović, Srbin Abdulah Čurt, Bosanas Senad Kupusović, Hercegovac Emir Ališić i jedan iz reda Ostalih – Hamza Labidi.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prije je najavio kako će svi muškarci koji budu vraćeni u zemlju nakon dodatne provjere njihova identiteta odmah biti uhićeni na temelju tjeralica koje su za njima raspisane zbog povezanosti s terorizmom.

Žene i djeca također će biti podvrgnuti provjerama identiteta te najvjerojatnije privremeno smješteni u migrantski kamp Delijaš, u okolici mjesta Trnovo kod Sarajeva, dok se ne riješi pitanje njihova boravka u BiH.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -