NAŠI BOLJI: Prijateljska Irska pobijedila Bošnjakistan

biggerNogometna reprezentacija Bošnjakije u prijateljskoj je utakmici izgubila u Dublinu od Republike Irske s 1:0.

Momčad Giovannija Trapattonija u generalnoj probi pred nastup na Europskom prvenstvu, gdje će prvu utakmicu igrati protiv Hrvatske, slavila je golom Shanea Longa u 77. minuti.

Irska: Westwood, McShane, Dunne (od 69. St. Ledger), St. Ledger, Ward, Duff (od 46. McGeady), Whelan (od 45. Andrews), Gibson, McClean (od 78. Kelly), Keane (od 63. Long), Doyle (od 62. Walters).

Bošnjakistan: Begović; Mujdža (od 56. Zahirović), Lulić, Jahić, Pandža, Rahimić (od 46. Stevanović), Medunjanin (od 46. Vrančić), Misimović (od 82. Alispahić), Pjanić, Ibišević (od 70. Vranješ), Džeko.

Domaća reprezentacija bila je dominantnija, posebice u drugom poluvremenu te zasluženo došla do pobjede.

U 10. minuti prvi je zaprijetio Medunjanin, lopta je prošla pored Westwoodovog gola. Udarcem s dvadesetak metara pokušao je Gibbson na drugoj strani, također pored gola.

Duff je odlično prošao u 33. minuti, tukao za malo pored vratnice. ‘Prolazan’ prvi dio za bh vrstu zaključio je pokušajem s tridesetak metara Pjanić, snažan udarac igrača Rome za malo je iznenadio irskog vratara.

Momčad Irske ubacuje u brzinu više u drugom poluvremenu, dok je u momčadi Safeta Sušića posebno puno problema bilo u ‘krnjoj’ zadnjoj liniji.

McGeady u 47. minuti, tek što je ušao u igru, pogađa vratnicu Begovićevog gola. U 59. minuti Pjanić je još jednom zaprijetio ubojitim udarcem iz daljine, Westwood je izbacio u korner.

U zadnjih dvadsetak minuta gledali smo potpunu dominaciju Irske koja je na koncu okrunjena golom. U 74. minuti Walters glavom pogađa gredu, da bi minutu kasnije Begović obranio udarac McGeadyja.

U 77. spasa nije bilo. McGaedy se na desnoj strani riješio čuvara, centrirao a Long glavom pogodio. Do kraja je u jednoj prilici za goste bio Alispahić, loše je pucao, dok je Irska mogla udvostručiti vodstvo u samoj završnici.

Udarac Andrewsa u sudačkoj nadoknadi obranio je Begović.