Published On: Pon, lis 19th, 2015

Naša stranka Mostar: Koliko mrtvih glava treba pasti da bi vlasti zavele red? O OHR-u ni riječi…

Današnje ubojstvo vlasnika tvrtkr “Moj taxi”, koje je izvedeno na ulici i u maniru klasične egzekucije, unijelo je strah među građane Mostara. Prije mjesec dana se da mostarskim ulicama dogodila slična pucnjava, a ove godine je bio čitav niz sličnih incidenata: U zadnjih šest mjeseci imali smo 4 pucnjave, napad bombom na jednu pekaru i veći broj napada hladnim oružjem. Pošto je današnja pucnjava samo jedan u nizu sličnih incidenata, ovaj put s fatalnim posljedicama, građani Mostara osjećaju strah i nesigurnost, te traže odgovore.
Politička nestabilnost, neodržavanje izbora, nepostojanje Gradskog vijeća, nerad javnih službi, te klasična pasivnost policije vraća Mostar u stanje prvobitne zajednice, u kojoj nema reda ni poretka, a to za rezultat ima ovakve nemile događaje. Naša stranka više je puta u toku ove godine upozoravala na sigurnosnu problematiku, ali očito je da do javnih službi i odgovornih policijskih organa to ne dolazi. Postavlja se pitanje – koliko mrtvih glava treba da padne da bi institucije reagovale?

Pod hitno tražimo očitovanje gradonačelnika Mostara i načelnika Policijske uprave Mostar o ovom konkretnom slučaju i sigurnosnoj situaciji u gradu. Mostar treba da prestane biti žrtva nerada javnih institucija i ljudi koji su plaćeni da rade svoj posao, uvedu red i omoguće građanima da se na ulicama svog grada osjećaju sigurno.

Podsjećamo, OHR je donošenjem hibridnog Statuta za Grad Mostar od ovog grada napravio slučaj. OHR će danas osuditi ovo ubojstvo i pozvati na odgovornost sve. Osim samog sebe. Inzko neće dati ostavku. Niti jedna stranka neće prozvati OHR pa tako ni Naša stranka iako je OHR glavni krivac za stanje u zakočenom Mostaru.

Mi prozivamo OHR. Gospodo, ispričajte se građanima Mostara i  odstupite!

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare