Naša stranka i DF se ‘pokoškali’ na Twitteru: Vi ste trojanski konj/Vi niste trojanski

Zakon o radu, zbog kojeg je jučer u Sarajevu protestiralo više od deset hiljada ljudi, posvađao je članove Naše stranke i Demokratske fronte.

Na Twitteru su se danas “pokoškali” dr. Emir Suljagić (DF) i Albin Zuhrić (NS).

Suljagić je prvo komentirao današnju promjenu mišljenja u Našoj stranci u kojoj su, nakon sastanka s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem koji je prihvatio njihov amandman, rekli kako će podržati Zakon o radu.

“Kakav epohalan politički uspjeh i novo poglavlje vještine pregovaranja. Bože sačuvaj…”, pisao je Suljagić na Twitteru.

Odgovorio mu je Zuhrić, i to riječima: “Hoćete li u DF-u još koji zakon poslati u proceduru da ga mi popravljamo? Uozbiljite se, vlast ste.”

Potom je krenula rasprava.

Suljagić mu je kazao kako je ovo vlada pravnog nasilja, a da je NS od danas postala “smokvin list” za to nasilje. Na Zuhrićevu “repliku”, Suljagić mu je poručio kako laže i kako je NS trojanski konj SDA.

“Na izvršnim ste funkcijama, u koaliciji sa SDA. Primate plate, vozate se službenim kolima… vi niste trojanski”, poručio mu je Zuhrić.

Suljagić je potom napisao: “Ako ćemo da se vrijeđamo, ja to umijem bolje”, da bi mu Zuhrić vratio servis rečenicom: “Ne vrijeđamo se, pričamo o Mandiloviću (Ministar Milan Madilović iz DF-a, op. pr.) koji je potpisao Prijedlog zakona…”

Suljagić mu je napisao da opet “laže”.

Evo kako je tekla rasprava:

Radiosarajevo.ba