Published On: Sri, kol 11th, 2021

NASA objavila interaktivnu kartu. Evo koliko bi u Hrvatskoj mogla rasti razina mora

NASA je objavila interaktivnu kartu koja prikazuje koliko će se u idućim desetljećima u pojedinim dijelovima Zemlje podići razina mora. Karta je objavljena istog dana kada i veliko izvješće Međuvladinog panela Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama.

Kartu koju je izradila NASA možete pronaći ovdje. Klikom na određene gradove i dijelove svijeta možete vidjeti koliko će se u idućim desetljećima u tim dijelovima svijeta podići razina mora i to ovisno o porastu globalne temperature.

Odabirom opcija s padajućeg izbornika možete zumirati lokacije preko oceana i na svakoj obali između 2020. i 2150. kako biste vidjeli što će se dogoditi ovisno o rastu temperature.

“Cilj je prikazati podatke iz izvješća IPCC-a u formi koja lako vizualizira buduće scenarije”, rekao je za Independent Ben Hamlington, znanstvenik u NASA-i za Independent.

Prema karti predviđa se da će razina Jadranskog mora, ako se Zemlja nastavi zagrijavati brzinom kao dosad, do 2050. godine narasti za 20 centimetara, a do 2100. za oko 60 centimetara. Do 2100. godine razina mora bi u tom slučaju porasla za 98 centimetara.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Zoki
Zoki
1 godina prije

Dioklecijanova palača će biti pod vodom, ako se ostvare ove crne prognoze.

Hrke Krke
Hrke Krke
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

U kojoj rupi ces ti biti tada?

Madafaka
Madafaka
1 godina prije

Hajde super, taman ce BiH imati more 🙂

haram baja
haram baja
1 godina prije

A napaćeni krezavi Talibani iz 24% više neće moći proći svojim nosaćem aviona “Alija Izetbegović” ispod Pelješkog mosta! Fakat nezgodno…

reklam izmit
1 mjesec prije

Kocaeli reklam ajansı Gebze reklam ajansı İzmit reklam ajansı web tasarım kurumsal kimlik tasarımı marka kimliği logo tasarım katalog tasarım fotoğraf çekimi drone çekimi