Published On: Ned, kol 25th, 2019

NASA-ina astronautkinja optužena da je iz svemira hakirala bankovne račune bivše supruge

U vrlo neočekivanom primjeru što je sada moguće učiniti u svemiru, astronautkinja NASA-e optužena je da je probila u bankovne račune svoje bivše supruge dok je bila na brodu Međunarodne svemirske stanice.

Bizarna optužba podignuta je protiv odlikovane astronautkinje NASA, Anne McClain, koja je se u privatnom životu trenutno nalazi usred razvoda s bivšom partnericom Summer Wordenom.

Wordenine su se sumnje pojavile kad je primijetila kako se njenom bankovnom računu pristupilo preko računarske mreže povezane s NASA-om. Nakon što je izvršila daljnje istraživanje, bivša vojna tajnica zrakoplovstva optužila je McClain da je provalila u njezine bankovne račune dok je bila na brodu ISS.

Worden je za Houstonove novine KPRC rekla da je banka USAA dala dokaze njenim odvjetnicima o tome kako je McClain pristupila njenim računima. “Bila sam šokirana i zgrožena tom hrabrošću od nje kako je mogla pomisliti da bi se mogla izvući s tim. Bila sam jako zaprepaštena što ne mogu zadržati ništa privatno”, rekla je.

Worden je podnijela pritužbu Saveznoj komisiji za trgovinu, a član obitelji također je podnio prijavu NASA-inoj internoj kancelariji generalnog inspektora. Pritužba je optužila McClain za krađu identiteta i nepropisan pristup Wordeninovoj privatnoj financijskoj evidenciji, izvijestio je New York Times. Odvjetnik McClaine rekao je novinama da se astronautkinja samo brinula za još uvijek povezane financije para.

Čitava drama se odvijala dok je McClain trebala obaviti prvu sve-žensku svemirsku šetnju u povijesti, zajedno s kolegicom Christinom Koch. Ta svemirska šetnja je otkazana, što je privuklo brojne kritike, a astronaut Nick Haguea zamijenio je McClain. NASA je tada rekla da je odluka pala na McClain jer nema dovoljno svemirskih odijela u veličinama potrebnim za McClain i Koche.

Anne McClain ostaje aktivna astronautkinja, a NASA je rekla kako ne komentira osobne ili kadrovske stvari. Razvod bi trebao biti okončan u listopadu, prenosi logično.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare