Published On: Pon, srp 9th, 2018

NAŠ SUGRAĐANIN SE PREDOMISLIO: Ipak neće u teroriste

Državni sud proglasio je krivim Amira Haskića za planiranja odlaska na strano ratište, ali ga je oslobodio od kazne jer je dobrovoljno odustao od izvršenja djela. Kako je priopćio BIRN, Sud je utvrdio da je Haskić pravio plan i osigurao sredstva za pridruživanje paravojnoj formaciji koja djeluje izvan BiH i ostvarivao putem društvenih mreža kontakte koje se nalaze na području Sirije, pri čemu je govorio da će otići ratovati na strani Islamske države i da će zapaliti bh. putovnicu.

Prema riječima predsjedavajućeg Vijeća Ize Tankića, nesporno je utvrđeno da je Haskić imao namjeru pridružiti se paravojnoj formaciji u Siriji i da se raspitivao za cijenu karte za let Sarajevo-Istanbul, što potvrđuju iskazi svjedoka i materijalni dokazi. Isto tako, kako je rekao Tankić, Vijeće je nasuprot navodima Optužbe utvrdilo da je od te namjere Haskić odustao.

“Bez obzira na ponašanje optuženog tijekom čitavog postupka i nepoštivanje Suda, Vijeće je odlučilo da mu da zadnju šansu da više ne čini krivična djela i oslobodilo ga od kazne, imajući u vidu da se radi o osobi mlađe životne dobi i da nije osuđivan”, rekao je Tankić. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare